Η Δύναμη του Ανθρώπου – Κείμενο 6

744

Ο άνθρωπος κάποτε είχε την δύναμη να οραματίζεται τα δικά του έργα, ενώ γύρω του δεν υπήρχε ακόμα η τεχνολογία για να τα στηρίξει.

Οι Έλληνες ήταν πάντοτε έτσι, πάντοτε οραματιζόντουσαν κάτι μεγάλο και έλεγαν αφού το όραμα υπάρχει και είναι σταθερό σε όλους όσοι το έχουν, θα βρούμε και τα μέσα για να γίνουν τα έργα.

Αν σκεπτόντουσαν διαφορετικά, σήμερα η Ακρόπολη των Αθηνών δεν θα υπήρχε, οι αμφικτιονίες δεν θα είχαν δημιουργηθεί, οι Δελφοί δεν θα είχαν υπάρξει και οι αποικίες των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο δεν θα είχε περάσει από το μυαλό τους ότι μπορεί να γίνουν.

Πάντοτε οι Έλληνες σκεπτόντουσαν με βάση το μέλλον και αφού υπήρχαν τα οράματα για να καθορίσουν το μέλλον, δεν φοβόντουσαν να εργαστούν για να το επιτύχουν.

Έτσι ήταν αυθορμήτως οι πιο γαλήνιοι και ευτυχείς άνθρωποι του κόσμου, γιατί τα οράματα τρέφουν την ψυχή και το μέλλον τρέφει την διάνοια του ανθρώπου.

Αν θέλουμε και εμείς να γίνουμε ισχυροί ως άνθρωποι και ως κοινωνία, τότε θα πρέπει να Επιστρέψουμε στις δικές μας αξίες, στην δική μας ψυχή και στο δικό μας πνεύμα που είναι κοινό με το πνεύμα εκείνων των ανθρώπων που δεν φοβόντουσαν το μέλλον, αντίθετα επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να το κτίσουν.

Βιργινία Φατσή

18 Δεκεμβρίου 2017

Αν θέλετε να ακούσετε αυτά και άλλα πολλά σε αυτό το πνεύμα,  τότε να έρθετε στο σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου

Πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε εδώ: Σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου