Η Δύναμη του Ανθρώπου – Κείμενο 5

690

Στην παλαιά εποχή οι Έλληνες είχαν αποφασίσει ότι αυτοί για να προοδεύσουν πρέπει να ακολουθούν τις δικές τους ιδέες, να κτίζουν τις δικές τους κοινωνίες και να οραματίζονται τα δικά τους έργα.

Αυτές οι παλαιές εποχές ίσως και να μην είναι τόσο αρχαίες, γιατί και πρόσφατα οι Έλληνες αποφάσισαν ότι πρέπει να φτιάξουν κάτι που να θυμίζει την αρχαία Ελλάδα σε όλες τις εκφάνσεις και όχι τους Βαυαρούς, τους Οθωμανούς και διάφορους άλλους που επέβαλαν τότε τις δικές τους απόψεις.

Τι τους ώθησε τους Έλληνες να σκέπτονται έτσι, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, αφού η σημερινή μας κοινωνία είναι τελείως αλλοτριωμένη, τα ξένα πρότυπα κυριαρχούν και η σκέψη πελαγοδρομεί ανάμεσα σε πρότυπα που δεν της αρέσουν.

Οι Έλληνες από παλιά ήθελαν να φτιάχνουν τα πρότυπα τα δικά τους, ιδίως τα πρότυπα της δικής τους σκέψης, για αυτό και έγραφαν πολύ και τίποτα δεν θεωρούσαν ως δεδομένο μέχρι να το αποδείξουν με τα επιχειρήματά τους.

Σε μια χώρα που γέννησε την Λογική, σήμερα επικρατεί τελείως ο παραλογισμός, γιατί μόνο ως παραλογισμός λογίζεται να εγκαταλείπουμε συνειδητά τα δικά μας πρότυπα σκέψης για να ακολουθήσουμε τα πρότυπα άλλων.

Αν θέλουμε να κτίσουμε ξανά τα δικά μας πρότυπα σκέψης, αυτά που είναι υγιεινά για την ζωή, την συνείδηση και την κοινωνία μας τότε σήμερα έχουμε τα μέσα, υπάρχει η Μέθοδος Δύναμη της Διανοίας που μπορεί να μας βοηθήσει για να ανακτήσουμε πλήρως τις παραγωγικές μας δυνάμεις.

Βιργινία Φατσή

14 Δεκεμβρίου 2017

Αν θέλετε να ακούσετε αυτά και άλλα πολλά σε αυτό το πνεύμα,  τότε να έρθετε στο σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου

Πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε εδώ: Σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου