Η Δύναμη του Ανθρώπου – Κείμενο 7

988

Όταν πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε για Ανάπτυξη στην Ελλάδα, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το μέλλον που μας περιμένει.

Ίσως για αυτό σήμερα αποδείχθηκε ότι είμαστε πολύ εύπιστοι και αφελείς, όταν οι ελπίδες διαψεύδονται, αυτός που επενδύει στο ψέμα που τρέφει τις κατεστραμμένες ελπίδες, αυτός κυριαρχεί έναντι των άλλων.

Η κρίση, τα μνημόνια και η εμφανής απαξίωση της κοινωνίας μας, ίσως έχουν και ένα καλό, ότι είμαστε πια σε θέση να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα και αυτή είναι μια σημαντική ιδιότητα, χρήσιμη για όλους.

Η Ανάπτυξη πρέπει να έρθει ξανά, όμως αυτή την φορά πρέπει να είναι η ανάπτυξη που ταιριάζει στην δική μας κοινωνία, στις δικές μας δομές σκέψης και στην Ελληνική μας ευφυία.

Ως Άνθρωποι πρέπει πρώτα να αναπτυχθούμε, να αποβάλουμε όλες τις σκέψεις που καταστρέφουν τον Εαυτό μας και την υγιή συνύπαρξη με τους άλλους ανθρώπους και να αναπτύξουμε πνευματικές ιδιότητες και την ψυχική αντοχή που απαιτείται για να τις στηρίξει.

Οι Έλληνες είχαν δοκιμαστεί πολλές φορές στον δικό τους βίο και η αντοχή τους πάντοτε βασιζόταν στις ψυχικές και πνευματικές τους δυνάμεις, αυτές πρέπει να αποκτήσουμε και πάλι για να επιβιώσουμε ως άνθρωποι και να οραματιστούμε καινούρια έργα.

Βιργινία Φατσή

21 Δεκεμβρίου 2017

Αν θέλετε να ακούσετε αυτά και άλλα πολλά σε αυτό το πνεύμα,  τότε να έρθετε στο σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου

Πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε εδώ: Σεμινάριο Η Δύναμη του Ανθρώπου