Έχω έναν φίλο 20 χρονών

Έχω ένα φίλο 20 χρόνων. Είναι φοιτητής, πολύ καλό παιδί, με κοινωνικές ανησυχίες και ενδιαφέρον για την πολιτική, με λίγους αλλά καλούς φίλους στην ηλικία του, με γνώσεις για την μουσική, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, με αγάπη για το διάβασμα και τον κινηματογράφο και με ένα μείγμα συντηρητισμού ως προς κάποιες αρχές και αξίες, παράλληλα με μια χωρίς όρια αισθητική, για το τι παράγει πολιτισμό και τι όχι.

Παρόλο που είναι σοβαρός άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και παρόλο που η δέσμευσή του στην Ηθική καταντάει εμμονή, γιατί δεσμεύεται μονομερώς, χωρίς να απαιτεί και από αυτόν που συναλλάσσεται μαζί του, να κάνει το ίδιο, μέχρι στιγμής καταφέρνει και τα βολεύει.

Μέχρι στιγμής. Γιατί πουθενά δεν είναι αρκετά ικανοποιημένος και δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι χαρούμενος και δημιουργικός στην καθημερινή του ζωή.

Τον παρακολουθώ και με πιάνει η ψυχή μου, γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου και την κοινωνία στην οποία ζούσα όταν ήμουν στην ηλικία του και λίγο μεγαλύτερος.

Εγώ δεν διέφερα πολύ από αυτό που είναι ο φίλος μου σήμερα, αλλά η κοινωνία δεν έχει καμία σχέση.

Εγώ έκανα αντιχουντικές πορείες και ηρωικές καταλήψεις, αγωνιζόμενος μαζί με πολλούς άλλους για να γίνει καλύτερη η καθημερινή ζωή, για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό.

Εκείνος ασχολείται με την περιφρούρηση σε κάτι άμαζες πορείες, που προσπαθούν να φωνάξουν σε ώτα μη ακουόντων ότι χρειάζεται ανθρωπιά για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα εξαιρετικά σκληρό αφεντικό, που διαλύει την κοινωνία μας, εξαγοράζοντας συνειδήσεις με διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα.

Εγώ ζούσα σε ένα περιβάλλον, που έψαχνε σε κάθε του εκδήλωση την αλλαγή, την αμφισβήτηση, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Εκείνος ζει σε μια κοινωνία καθημαγμένη, που της αρπάζουν μία μία τις κατακτήσεις της και αγωνιά καθημερινά για το τι θα της ξημερώσει. Και είναι ευχαριστημένη εάν δεν της συμβεί το χειρότερο.

Όσο και αν η ανηθικότητα ήταν και στα χρόνια μου παρούσα, αυτό το ξεχαρβάλωμα που επικρατεί σήμερα, δεν ήταν ανεκτό.

Αν θέλει ο φίλος μου να ζήσει κοινωνικά ενταγμένος και όχι σαν άστεγος, πρέπει να κατεβεί στην κλίμακα της ευφυίας πολλά σκαλιά, γιατί η βλακεία ανταμείβεται καθώς κυριαρχεί στολισμένη με τα ζωώδη χαρακτηριστικά της πονηριάς, της αρπακτικότητας, της εξόντωσης του αντιπάλου, που έχουν υποκαταστήσει στην καθημερινή συμπεριφορά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της ευφυίας και του ήθους.

Πρέπει να υποκρίνεται, καθώς θα κάνει παρατυπίες, παρανομίες ή ανήθικες ενέργειες, ότι διεκδικεί το δίκιο του και ως εκ τούτου να βαφτίζει την ανηθικότητα αγώνα για τα νόμιμα δικαιώματά του, χωρίς να θέλει να ξέρει αν έχει πάτο αυτός ο κατήφορος και ποιος είναι αυτός.

Ή θα γίνει ένας, λιγότερο ή περισσότερο συμπαθής, περιθωριακός τύπος, από αυτούς που ο λόγος τους δεν έχει καμία δύναμη πραγμάτωσης.

Δυστυχώς αν τα πράγματα τελείωναν εδώ, θα ήταν υποφερτά.

Όμως τα τελευταία χρόνια έμαθα, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι δεν είναι δικαίωμά σου να αποβλακώνεις τον εαυτό σου, να υποστηρίζεις ή να ανέχεσαι ανήθικους συμφεροντολόγους, γιατί είναι παιδιά σου, γονείς σου, αδέρφια, φίλοι ή συνεταίροι σου και να συμβάλεις στην παραποίηση της πραγματικότητας με ψευδή και ιδιοτελή επιχειρήματα.

Γιατί θα πάθεις τρομερή ζημιά, δηλαδή κατάθλιψη.

Και θα την πάθεις πιο εύκολα και πιο βαριά, όσο καλύτερος και πιο προικισμένος άνθρωπος είσαι. Γιατί η διάνοιά σου, αυτό δηλαδή που σε ξεχωρίζει από τα ζώα, όσο πιο αναπτυγμένη είναι, τόσο πιο ευαίσθητη εμφανίζεται στην κακοποίηση.

Όσο λιγότερη ανθρωπιά περιλαμβάνει το DNA σου, τόσο καλύτερα τα φέρνεις βόλτα σήμερα και τόσο καλύτερο μέλλον προδιαγράφεται για σένα αύριο.

Η εικόνα είναι εφιαλτική. Και δεν είναι ταινία τρόμου. Είναι η ωμή πραγματικότητα.

Ξέρω πολύ καλά τι θα πει κατάθλιψη.

Και έχω και τον φίλο μου, που είναι μόνο 20 χρόνων, όπως εκατομμύρια άλλα παιδιά που του μοιάζουν.

Κανένας αγώνας δεν είναι ευγενέστερος από τον αγώνα εναντίον της κατάθλιψης.

Ευγενέστερος και από τον αγώνα των πιο αγνών ιδεολόγων, Χριστιανών, κομμουνιστών ή άλλων ανθρώπων που αγωνίζονται για συλλογικά ανθρώπινα ιδεώδη.

Ξέρω ότι όταν έχεις κατάθλιψη, μόνο σε αγώνες δεν θέλεις να συμμετέχεις.

Και επιπλέον ότι η κατάθλιψη δεν νικιέται με μαζικά κινήματα.

Νικιέται με προσωπικό αγώνα και με εστίαση των προσπαθειών μας στην ανακούφιση της διανοίας μας από την κακοποίηση στην οποία την έχουμε υποβάλει.

Όμως καλό είναι να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος και χωρίς βοήθειες.

Μπορεί η κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη. Αλλά οι άνθρωποι είμαστε πανίσχυροι όταν συνειδητοποιήσουμε τον σκοπό μας στην ζωή και ξεκαθαρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

Το πρώτο και πιο βασικό μετερίζι αυτού του αγώνα στήθηκε.

Είναι η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης Η Δύναμη της Διανοίας.
Η Μέθοδος που μπορεί να εγγυηθεί σε όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τον πόλεμο για την προσωπική του ίαση ότι δεν θα του λείψουν ποτέ τα πυρομαχικά.

Αυτό θα πω και εγώ στον φίλο μου.

Μια μοναδική ευκαιρία

Μία μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε την ζωή και την πατρίδα μας Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και ήδη άρχισε μια φιλολογία, από τους κομματικούς μηχανισμούς, για το πώς θα αποτρέψουν τις συνέπειες, θα περιορίσουν την χρονική διάρκεια αυτής της παρένθεσης και θα συνεχίσουν θριαμβευτικά με τα bonus σε έδρες, που δίνουν οι τελευταίοι εκλογικοί νόμοι, στο πρώτο κόμμα.


Συμπεριφέρονται, σαν η απλή αναλογική να είναι μία αναγκαστική θεσμική εκτροπή, που για κάποιους ανεξιχνίαστους λόγους την επιτρέπει ακόμα το Σύνταγμα.
Όμως δεν γίνεται να παρακάμπτουμε και να αγνοούμε κάτι πολύ σημαντικό, που μας έφερε η ζωή μπροστά μας.


Γιατί;
Γιατί έτσι.

Είναι νόμος απαράβατος, που αν τον περιφρονήσεις, θα προκαλέσεις εις βάρος σου πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις. Γιατί η δημιουργία αντιστέκεται στην παραβατικότητα και υπερασπίζει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού της. Εφόσον αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την χρήση της απλής αναλογικής στις εκλογικές διαδικασίες, η πιο προφανής ιδέα που έρχεται στο μυαλό μου είναι να προετοιμασθούν ευάριθμα εκλογικά προγράμματα με επενδυτικό, αναπτυξιακό και καινοτομικό περιεχόμενο από παραγωγικά σχήματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό, που χρειάζεται, για να σχεδιασθεί και να διοικηθεί το πρόγραμμά τους.

Δεν χρειάζονται μακροσκελή άνευρα κείμενα και επανάληψη κοινοτυπιών εφ’ όλης της ύλης, για την δημιουργία των απαραίτητων συμπράξεων, δεδομένου ότι η εκλογή θα είναι εξασφαλισμένη, λόγω του μικρού ποσοστού που θα απαιτείται.

Καλό, χρήσιμο και λειτουργικό θα ήταν να δημιουργηθεί μια θεσμική σύμπραξη όλων των παραγόντων που θα συμμετάσχουν, δημιουργώντας ένα κοινό πεδίο ανάπτυξης, εντός του οποίου όλοι θα έχουν χώρο να εργασθούν και να ευημερήσουν.

Κάθε εκλογικό σχήμα θα είναι και μία ομάδα έργου, στην διάρκεια της τετραετίας, που η Βουλή θα προκύψει με απλή αναλογική.

Τέτοια ευκαιρία για να αναμορφώσουμε την Ελλάδα ούτε έχει ποτέ εμφανισθεί ούτε είναι πιθανό να εμφανισθεί ξανά.

Χρειάζεται να αφήσουμε τα εκλογικά τερτίπια και τα κόλπα και να ασχοληθούμε σοβαρά με το να φτιάξουμε την πατρίδα μας.

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Συνήθως τον Νοέμβριο εργάζομαι πιο αποδοτικά, σκέφτομαι καινούργια πράγματα και ταξινομώ βιωματικές εμπειρίες, που με ταλαιπωρούσαν δίχως αποτέλεσμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα.  
Δεν χάλασε η παράδοση ούτε εφέτος. Το μυαλό μου εστίασε στις αρρώστιες που μας ταλανίζουν και εμφανίζουν έξαρση αυτή την εποχή.
Σκεφτόμουνα την κοινωνική διάσταση που έχει κάθε αρρώστια.
Τι αλλαγές κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, προκειμένου να την πολεμήσουμε.
Εξαιτίας του καρκίνου, αλλάξαμε διατροφικές συνήθειες και περιορίσαμε το κάπνισμα.
Με το aids επηρεάστηκαν δομικά οι ανθρώπινες σχέσεις και περιορίστηκε σημαντικά το ελεύθερο, χωρίς προφυλάξεις, σεξ.
Τα αυτοάνοσα και η κατάθλιψη, που κυριαρχούν πλέον στην εποχή μας, τι μας λένε; και πως τα έχουμε αντιληφθεί μέχρι σήμερα;
Ανεπαρκώς, είναι το ευγενέστερο που μπορούμε να πούμε.
Δεν υπάρχει κεντρική κατεύθυνση, γύρω από την οποία να συντασσόμαστε όλοι.
Το δυσάρεστο είναι ότι, εφόσον δεν υπάρχει η περιγραφή και ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της νόσου, είναι σαν να μην υπάρχει η ίδια η νόσος, πράγμα που είναι ταυτόχρονα τόσο δυσάρεστο, όσο και επικίνδυνο.
Άχαρος ρόλος να μιλάς για αρρώστιες, για εκφυλιστικά συμπτώματα του ανθρώπινου οργανισμού και της ανθρωπιάς του και να προβλέπεις την ραγδαία επιδείνωση της συνολικής εικόνας, αν η κοινωνία δεν αντιδράσει.
Είναι όμως απολύτως επιβεβλημένο να γίνεται, γιατί με την κυριαρχία τον αυτοάνοσων και της κατάθλιψης έχουμε οργανωμένη επίθεση του ανθρώπου κατά του εαυτού του και ταυτόχρονα εναντίον του πολιτισμού του, όπως εκφράζεται από τις μορφές κοινωνικής οργάνωσης, που έχει θεσμοθετήσει.
Δηλαδή ο άνθρωπος πολεμάει τους φίλους, τους συνεργάτες και τους συμμάχους του, ενώ συνεχίζει ακάθεκτος να γοητεύεται από την συμπεριφορά και την λειτουργία, που έχουν οι τοξικοί εχθροί του.
Οι μαύρες τρύπες.
Αν θυμηθούμε ότι κάθε κάστρο πέφτει από μέσα, δεν θα είμαστε καταστροφολόγοι αν προβλέψουμε ότι αυτή είναι η τελευταία μεγάλη μάχη που δίνουμε, πριν φτάσουμε στο τέλος:
την οριστική νίκη του είδους μας ή την εξαφάνισή του και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη από τις δυνάμεις που πολεμούν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.

 

Το Ταξίδι του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και όλων των Ελλήνων

Ο Οδυσσέας είναι ο παντοτινός ήρωας της καρδιάς μας. Όσοι είμαστε Έλληνες διδαχθήκαμε στα σχολεία μας την Οδύσσεια, ένα βιβλίο 3.000 ετών που εξακολουθεί να μας μαγεύει.

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που γράφηκε η Οδύσσεια, πόλεις γεννήθηκαν και άλλες πέθαναν, πολλά άστρα έλαμψαν στους δικούς μας γαλαξίες της γνώσης και πολλά άστρα πέθαναν γιατί έσβησε η δική τους γνώση.

Το Ταξίδι είναι ένα βιβλίο που γράφηκε για τον αρχετυπικό Οδυσσέα και την γυναίκα του την Πηνελόπη.

Είναι δύο άνθρωποι ταυτόχρονα αρχαίοι και πολύ σύγχρονοι στους προβληματισμούς τους. Μπορεί να τους χώρισε η μοίρα, αλλά αυτοί κατόρθωσαν να ξαναβρεθούν και να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι που επέλεξαν αυτοί και ήταν δικό τους.

Όμως και εμείς, κάθε άνθρωπος σήμερα, δεν χρειάζεται ένα ταξίδι στους χώρους της ψυχής του, εκεί όπου θα τεθούν τα πανάρχαια ερωτήματα, Ποιος είμαι, Από πού έρχομαι, Πού πάω;

Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη τα απάντησαν αυτά τα ερωτήματα και με την βοήθειά τους μπορούμε και εμείς να τα απαντήσουμε, ο κάθε ένας για τον εαυτό του.

Μέσα από το βιβλίο διακρίνουμε την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει, είναι μια αγάπη που εξαπλώνεται σε όλους εμάς που θέλουμε να ξεκινήσουμε το δικό μας Ταξίδι στους χώρους των θεών και των ανθρώπων, εκεί που η μοίρα ενώνεται με την ελεύθερη βούληση και ο άνθρωπος μοιάζει με τον θεό που αγαπάει.

Σήμερα όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Χρειάζεται να ταυτιστούμε με τους ήρωες εκείνων των χρόνων.

Με τον Οδυσσέα στο Ταξίδι ταυτιζόμαστε όλοι.

Είναι ο αγαπημένος ήρωας που αψήφησε πολλούς κινδύνους για να γυρίσει στην δική του πατρίδα και όταν γύρισε εκεί δεν στάθηκε καθόλου, παρά μόνο άρχισε να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Και όταν η κατάσταση ξεκαθάρισε από τους μνηστήρες και τους φανερούς εχθρούς του, άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο της ψυχής του από ό,τι κατοικούσε εκεί και τον εμπόδιζε να προχωρήσει.

Η Πηνελόπη είναι πάντα εκεί για να τον στηρίζει. Ο άνθρωπος πάντα χρειάζεται ένα στήριγμα στην ζωή του, είτε αυτό είναι ο σύντροφός του, είτε μια ομάδα πιστών φίλων, είτε μια ασχολία που του ταιριάζει και δίνει νόημα στην ζωή του.

Όταν υπάρχει το καλό στήριγμα στην ζωή, τότε όλα μπορούν να γίνουν.

Η Πηνελόπη αυτονόμως υπάρχει, είναι η γυναίκα που έχει όλες τις αρετές της διανοίας και στον πόλεμο αναγκάζεται να τις αναπτύξει και τότε πια να ενστερνιστεί απολύτως την θεϊκή της ύπαρξη.

Είναι μια ταύτιση που συναντάται κυρίως στις γυναίκες, είναι η φύση τους αυτή, μπορούν να αναπτύσσουν πολλές ιδιότητες που τις βοηθάνε να επιτύχουν πολλά με τις πνευματικές τους δυνάμεις.

Η Αθηνά είναι μια νέα θεά που έρχεται και αυτή στον κόσμο των ανθρώπων για να δει πώς μπορεί να τους βοηθήσει.

Στον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων οι θεοί γεννιούνται όπως γεννιούνται και οι άνθρωποι.

Όταν υπάρχει ανάγκη έρχεται ένας καινούριος θεός στον κόσμο.

Η ανάγκη τότε ήταν να γίνει μια καινούρια πόλη. Σε αντικατάσταση της Τροίας που έγινε συντρίμμια, δημιουργήθηκε η Αθήνα μια πόλη, όπου όλοι οι Έλληνες μπορούσαν να κατοικήσουν και κανείς δεν θα τους έδιωχνε από τα δικά τους σπίτια.

Για να γίνει η Πόλις, πρέπει να προηγηθούν οι άνθρωποι.

Ο Δίας είναι ο παλιός γνωστός θεός των ανθρώπων, αυτός που κυβερνάει τη φύση και αποφασίζει πότε ένας καινούριος θεός θα γεννηθεί, πότε ένας καινούριος άνθρωπος θα υπάρξει.

Ο Δίας τα ξέρει όλα και ο χρόνος δεν κρύβει μυστικά από αυτόν. Έτσι μπορεί να καθοδηγήσει τις πράξεις των ανθρώπων και την γέννηση των θεών, χωρίς η ουράνια τάξη να διασαλευτεί και ενώ η δημιουργία συνεχίζει τον δικό της δρόμο.

Ο Όμηρος είναι ο ωραίος, αρχετυπικός πλάστης των Μύθων, εκείνος που θα καθίσει να στοχαστεί με τις ώρες και να δουλέψει πολύ, για να γίνει άξιος να δημιουργήσει έναν ωραίο Μύθο.

Είναι ο Όμηρος, όπως τότε έτσι και τώρα.

Η Αφηγήτρια είναι η συγγραφέας που όλα τα πρόσωπα του μύθου τα έχει γνωρίσει και είναι σε θέση να αφηγηθεί τις περιπέτειές τους ακούγοντας την ξεχωριστή φωνή που κάθε μορφή έχει.

Υπάρχει όμως και άλλο ένα πρόσωπο στο αφήγημα αυτό.

Είναι ο Αναγνώστης.

Όλοι απευθύνονται σε αυτόν και διηγούνται τις περιπέτειές τους με τρόπο ώστε να τους καταλαβαίνει και να συμμετέχει και αυτός στην εξέλιξη ενός μεγάλου ταξιδιού που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και καταλήγει στους δικούς μας χρόνους.

Γιατί το Ταξίδι είναι η οριστική μας περιπλάνηση σε όσα γνωρίζουμε, σε όσα έχουμε μάθει και όσα έχει συγκρατήσει η συλλογική μας μνήμη.

Το Ταξίδι αυτό γίνεται για να ανανεωθούμε, να πετάξουμε όσα μας κουράζουν, όσα μας δημιουργούν δυσκολίες και να βρούμε ένα ωραιότερο εαυτό που ξέρουμε ότι μας ταιριάζει.

Ο Αναγνώστης είναι το τιμώμενο πρόσωπο της ιστορίας, γιατί τα πρόσωπα του δικού μας μύθου δεν πάσχουν και δεν προσπαθούν με τις διηγήσεις τους να υπερβούν τα δικά τους πάθη.

Αντίθετα, είναι όλοι ήρεμοι και κατασταλαγμένοι, έχουν όλοι την ουράνια γαλήνη που συναντά τις ψυχές των ανθρώπων, όταν αυτές έχουν συναντήσει τον σκοπό της ζωής τους.

Έτσι ο Αναγνώστης τους παρακολουθεί και μαθαίνει, είναι ένα θέατρο που γίνεται για να κάνει και εκείνος το ταξίδι της ζωής του, περιστοιχισμένος από μυθικούς ήρωες και τους θεούς τους, περιστοιχισμένος από τη δόξα των θεών και την γαλήνη των ανθρώπων.

 

O Παρθενώνας, διαχρονικό Σύμβολο της Αγάπης για τον Άνθρωπο

Τις τελευταίες μέρες του Μαΐου εκδόθηκε το βιβλίο της Βιργινίας Φατσή
Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ

Το έργο που ονομάσθηκε «Παρθενώνας» και με αυτό το όνομα έφθασε μέχρι τις ημέρες μας, είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των Ελλήνων και της πίστης τους στις ανώτερες δυνάμεις της διανοίας τους, τόσο της συλλογικής, όσο και των ατομικών της εκφράσεων.

Το ίδιο το έργο υπερέβαινε κατά πολύ τις δυνάμεις, οικονομικές και τεχνικές, της κοινωνίας τους, τις γνώσεις που διέθεταν και τις δεξιότητες που κατείχαν. Όμως το επιχείρησαν.

Και όχι μόνο το επιχείρησαν, αλλά κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα Σύμβολο, που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, όταν το βλέπουν αναγνωρίζουν την Ελλάδα, που άντεξε την φθορά 25 αιώνων και που είναι ευχής έργον το ότι κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν.

Η Αθήνα που αποφάσισε να αναλάβει ένα τέτοιο έργο, δεν είναι η Πόλη του χρυσού αιώνα, με την ωραία ανάπτυξη, τους θαυμάσιους λόγους στην Πνύκα και τους στοχαστικούς διαλόγους των φιλοσόφων.

Είναι μια Πόλη κατεστραμμένη από τους Περσικούς πολέμους, γεμάτη ερείπια, με μανάδες που έχουν θάψει τους γιους τους, με οικογένειες που θρηνούν θύματα του πολέμου, με την οδυνηρή επίγνωση ότι η ήττα δεν θα ήταν και σημαντικά διαφορετική από την νίκη, σε όρους της μετά τον πόλεμο επιβίωσης.

Όταν μια τέτοια εικόνα ερήμωσης και καταστροφής κυριαρχεί, χρειάζεται πολλή Αγάπη για να καταφέρει η Πόλη να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει τις λειτουργίες της. Και χρειάζεται αυτή η Αγάπη να είναι κτήμα των πολλών και όχι ιδέα των ολίγων. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο έργο, που θα τους ενώσει όλους σε κοινή προσπάθεια, που θα τους κάνει να εργασθούν με όλες τους τις δυνάμεις, που θα τους φέρει στα όρια των αντοχών τους και των φυσικών τους δυνάμεων, που θα τους κάνει να υμνούν καθημερινά τον Θεό για την βοήθειά του και κυρίως, που θα τους αναγκάσει να ομονοήσουν αναγκαστικά για να αποπερατωθεί το έργο.

Ο Παρθενώνας ήταν ένα τέτοιο έργο, πολύ χαρακτηριστικό και διαχρονικό Σύμβολο της Αγάπης για τον Άνθρωπο. Όχι μόνο γιατί όλο το έργο υμνεί την διαχρονική αξία της καθημερινής ζωής κάθε ανθρώπου, αρκεί αυτή να είναι ειρηνική, να την εμπνέουν ανώτερα ιδανικά και να έχει πίστη στον Άνθρωπο. Αλλά κυρίως γιατί για να δημιουργηθεί το Έργο χρειάστηκε να επιστρατευθεί όλη η αγάπη που όλοι διέθεταν.

Ίσως για αυτό ο Παρθενώνας είναι ανυπέρβλητο Σύμβολο, μέχρι σήμερα. Γιατί προέρχεται από την αγάπη, δημιουργήθηκε με αγάπη και κτίσθηκε με περίσσευμα Αγάπης.

Ο Δρόμος προς την κατάκτηση του ονείρου μας

Το βιβλίο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΑΣ» είναι έκδοση της Ελληνικής Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας και μας εμπνέει δύναμη, θάρρος και σεβασμό για τον άνθρωπο και την Ελλάδα.
Το βιβλίο έρχεται από τα βάθη του χρόνου για να μιλήσει για το μέλλον μας. Το ενέπνευσαν ο βίος και τα έργα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που μοιράζεται έτσι το ψυχικό του μεγαλείο με τους αναγνώστες του βιβλίου, αφυπνίζοντας την τόλμη, την δύναμη και το θάρρος που χρειαζόμαστε στην σημερινή εποχή.

Όταν ο Αλέξανδρος ονειρεύτηκε να κατακτήσει την Ασία, όλα ήταν εναντίον του και τίποτα δεν ήταν ευνοϊκό προς τα σχέδιά του.

Όμως ήταν να γίνει αυτό το μεγάλο έργο.

Ήταν να γίνει η κατάκτηση της Ασίας, η εξάπλωση του Ελληνικού πνεύματος, η ίδρυση νέων πόλεων, η διάλυση της Περσικής αυτοκρατορίας, η ανάδυση ενός νέου πολιτισμού με πολλά Ελληνικά στοιχεία και η τοποθέτηση της Ελλάδας ανάμεσα στις ισχυρές χώρες του κόσμου.

Όταν ένα μεγάλο έργο είναι να γίνει, τότε οι άνθρωποι πρέπει μόνο να ονειρεύονται, να αγαπάνε και να στοχάζονται.

Σήμερα για να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε αρκεί να διαβάσουμε το κατάλληλο βιβλίο της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας.

Αν ο στοχασμός μας θέλουμε να μας οδηγήσει στον δρόμο για την κατάκτηση του δικού μας ονείρου, τότε το ομώνυμο βιβλίο είναι κατάλληλο για να ανοίξει τις πύλες του ανώτερου στοχασμού που όλοι οι Έλληνες διαθέτουμε και πρέπει να τον αναζητήσουμε.

Υπηρεσίες Αυτοβελτίωσης

Ο άνθρωπος σήμερα αντιμετωπίζει πολλά δεινά, οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα δεν έχουν εύκολες λύσεις.

Στην δυσκολία των καιρών μας εμείς έχουμε να αντιπροτείνουμε την Mέθοδο Δύναμη της Διανοίας.

Είναι μια πολύ σύγχρονη μέθοδος, Ελληνική, που έχει τις πηγές της στην αρχαία Ελλάδα αλλά είναι εστιασμένη εξ ολοκλήρου στον σύγχρονο άνθρωπο, που τον βοηθά να προοδεύσει.

Η Μέθοδος βοηθάει σε πολλά και κυρίως έχει άμεσα αποτελέσματα που είναι τα βέλτιστα που μπορούν να επιτευχθούν στον συντομότερο χρόνο.

Τα άμεσα αποτελέσματα είναι μια μεγαλύτερη ευχέρεια στον λόγο, προφορικό και γραπτό, μεγαλύτερη αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και θάρρος, καθαρότητα στην σκέψη και προσήλωση στους στόχους.

Αυτά είναι μόνο τα άμεσα αποτελέσματα, υπάρχουν και άλλα πολλά πιο μακροπρόθεσμα, αλλά για να επιτύχουμε τα μακροπρόθεσμα πρέπει πρώτα να επιτύχουμε τους άμεσους στόχους.

Όλη η Μέθοδος Αυτοβελτίωσης βασίζεται στην Γνώση που παρέχεται μέσω Ατομικής Διδασκαλίας αλλά και βιβλίων που έχουν συνταχθεί μόνο για να βοηθήσουν την μέθοδο Δύναμη της Διανοίας και να εξασφαλίσουν τα αποτελέσματά της.

Τα μαθήματα είναι ατομικά και είναι οργανωμένα σε τρία στάδια.

Το πρώτο στάδιο διαρκεί 6 ώρες και έχει τα άμεσα αποτελέσματα που προαναφέραμε.

Το δεύτερο στάδιο αποτελείται από δέκα κύκλους διάρκειας 18 ωρών ο κάθε ένας.
Συνήθως χρειάζονται τέσσερις έως πέντε κύκλοι για να αποκτήσει ο  συμμετέχων γαλήνη, ηρεμία, ικανότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, κατανόηση και επίλυση προσωπικών προβλημάτων, μεγαλύτερη πνευματική σταθερότητα και κυρίως πολύ περισσότερες δυνάμεις.

Ο αριθμός των κύκλων και το περιεχόμενό τους ποικίλει ανά άτομο και προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά της δικής του διανοίας.
Στο πέρας του πρώτου σταδίου θα γνωρίζουμε ποιους κύκλους πρέπει να ακολουθήσει αυτός που επιθυμεί την Αυτοβελτίωση του.

Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει δέκα ατομικά μαθήματα, στην διάρκεια των οποίων ο συμμετέχων εδραιώνει αυτά που απέκτησε, αποκτά σημαντικές δυνάμεις για την ζωή του, καθαρότητα στην σκέψη, μαθαίνει να επενδύει στην αυτοβελτίωση του και  αντιμετωπίζει όλους τους φόβους όσο σύνθετοι και αν είναι, αποκτώντας ένα αίσθημα ασφάλειας και ανώτερης πνευματικότητας σε όλη την ζωή του.

Όλα τα μαθήματα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία σε έναν χώρο, ή με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ή και με τα δύο, ανάλογα με τις ανάγκες και το πρόγραμμα αυτού που επιθυμεί την Αυτοβελτίωση του.

Αν σας ενδιαφέρει η Αυτοβελτίωση, στείλετε μας ένα γράμμα στην διεύθυνση seminars@kinoniagnosis.com που θα εκδηλώνει το ενδιαφέρον σας για την πρώτη φάση, που είναι οι πρώτες 6 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

Για την Μέθοδο Δύναμη της Διανοίας στους δικτυακούς τόπους Κοινωνία της Γνώσης www.kinoniagnosis.com και Δύναμη της Διανοίας www.dynamidianoias.com.

Διαβάστε αναλυτικά:

 

Με Συλλογές βιβλίων οικοδομούμε την επαφή μας με τη Μέθοδο


Ο Δρόμος για την Ίαση είναι η Ανάσταση των Ελλήνων που θα φέρει νέες Μορφές της Λογικής στην σύγχρονη εποχή μας.

Αυτά λένε τα τρία βιβλία που τοποθετούνται μαζί σε μια μικρή Συλλογή που φέρνει και αυτή τα μηνύματά της.

Ή, με άλλα λόγια, ο δρόμος για την ίαση από τα δεινά που υφίσταται η σημερινή κοινωνία και ο άνθρωπος που υποφέρει, είναι η ανάσταση των Ελλήνων, εκείνων των ανθρώπων που έκαναν συν Θεώ τα δικά τους έργα και ευεργετούσαν πάντοτε τον άνθρωπο και όχι μόνο τον εαυτό τους.

Οι Έλληνες είχαν πάντα το στοιχείο της καινοτομίας σε ό,τι έκαναν, δεν τους άρεσε να ακολουθούν στερεότυπα και ήθελαν πάντα να φέρνουν καινούρια σκέψη στους ανθρώπους και όχι μόνο στις δικές τους κοινωνίες.

Έτσι η ανάστασή τους στην σημερινή εποχή θα φέρει καινούρια λογική στις σύγχρονες κοινωνίες που σήμερα μαστίζονται από τα στερεότυπα στην σκέψη, από την ρηχή και ασυγκρότητη σκέψη και από τις πολλές επιβουλές στην ελευθερία της σκέψης των ανθρώπων.

 

Σας προσφέρουμε τα τρία βιβλία της Συλλογής αντί 14€ συνολικά.

Αν σας ενδιαφέρει, στείλτε μας στο email: info@kinoniagnosis.com
ένα email με θέμα: η προσφορά της Αρχικής Σελίδας.

Ερχόμαστε να μάθουμε για την Δύναμη της Διανοίας


Τα τελευταία χρόνια η γκρίζα εικόνα των μνημονίων κάλυψε τα πάντα και κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός δεν συζητήθηκε ουσιαστικά στην πατρίδα μας.

Και εκεί, που νέες ιδέες δεν υπήρχαν και ο στόχος της ανάδειξης μιας αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της Οικονομίας μας εγκαταλειπόταν για να κυριαρχήσει παντού η μονομανία με τον τουρισμό, μας προέκυψε ένα πρωτότυπο προϊόν παγκοσμίου βεληνεκούς, που μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις κοινωνίες, κατασκευάζεται 100% από Έλληνες, έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους, ταιριάζει απολύτως στην φυσιογνωμία με την οποία αναγνωρίζεται εδώ και 2.500 χρόνια η Ελλάδα και όλοι θα το έβλεπαν με καλό μάτι, είτε Έλληνες, είτε ξένοι.

Το προϊόν είναι η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης Δύναμη της Διανοίας, που κατά κύριο λόγο φτιάχτηκε από τους Έλληνες που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του Ελληνικού πολιτισμού.

Όπως ο Ελληνικός πολιτισμός είχε παγκόσμιο βεληνεκές, έτσι και η Μέθοδος μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις κοινωνίες και όλους τους ανθρώπους.

Είναι το μοναδικό προϊόν, που δεν έχει όρια, γιατί ο άνθρωπος είναι ίδιος παντού, ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή, θρήσκευμα, οικονομική κατάσταση, επαγγελματική ασχολία κλπ.

Η Μέθοδος ζωντανεύει το μυαλό, αναπτύσσει τις ανώτερες ιδιότητες της ψυχής, αφαιρεί το άγχος και προσφέρει στον άνθρωπο γαλήνη.

Από οικονομική άποψη πολλαπλασιάζει και αναβαθμίζει την διανοητική εργασία, άρα και ολόκληρη την εργασία.

Η Μέθοδος, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα λειτουργεί και διαδίδεται μέσω των ιδίων της δυνάμεων.

Αν σκεφθεί κανείς ότι όλα είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, συμπεραίνει ότι οι χιλιάδες θέσεις εργασίας και τα πάρα πολλά νέα επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν, αφορούν κατά κύριο λόγο Ελληνίδες και Έλληνες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός μοναδικής σημασίας για τον καθένα μας προσωπικά και για όλους μας μαζί, ως Έλληνες.


Τι πρέπει να κάνουμε;;

Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ έχει προγραμματίσει τρία σεμινάρια, στα οποία παρουσιάζεται η Μέθοδος και η είσοδος είναι ελεύθερη (δωρεάν).

Την 17/5, την 21/5 και την 29/5 στο ξενοδοχείο Parthenon,
ώρα 18.00 έως 21.00.

Είναι προτιμότερο να δηλώσουμε συμμετοχή και στα τρία (εφόσον μπορούμε) ώστε να είναι δυνατό να γίνει ισοκατανομή σε όλες τις ημέρες.

Ο τίτλος του πρώτου σεμιναρίου, της 17/05, διατυπώνει το πλαίσιο, στο οποίο κινούνται και τα άλλα δύο.

«Ερχόμαστε να μάθουμε για την Δύναμη της Διανοίας»

Και συμπληρώνουμε σαν υπότιτλο : «Ποιο θαύμα συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας».

Γιατί κάτι πρωτοφανές γεννήθηκε δίπλα μας και κινδυνεύουμε να το βλέπουμε στα πρώτα του βήματα και να μην καταλαβαίνουμε ότι μας αφορά άμεσα και έχει καθοριστική σημασία για την ζωή μας.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ποσότητα στο σύμπαν που ονομάζεται «Ψυχή των Ελλήνων» και είναι μια τεράστια υλική δύναμη που τους υποκινεί, τους παροτρύνει, που τους κρατάει ζωντανούς όταν όλα γύρω τους προδικάζουν τον θάνατο, που τους κρατάει όρθιους να αγωνίζονται και ενίοτε ανατρέπει την ζωή τους, προκαλώντας ένα ή περισσότερα θαύματα.

Και αυτό το θαύμα μπορεί να είναι ό,τι περίμενε κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη για να ιαθεί από τα δεινά που το ανοίκειο περιβάλλον επισωρεύει πάνω του και ταυτόχρονα μπορεί να είναι η ίαση της κοινωνίας από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει πάνω της η λογική των όπλων και του ανταγωνισμού, τόσο αντίθετη με την έννοια της επ’ αγαθώ συνύπαρξης των ανθρώπων, που είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία.

Καλή αντάμωση την Πέμπτη 17 Μαΐου το απόγευμα στις 18:00.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Αναστασάκος
Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ