Ποτέ η Αυτοβοήθεια δεν ήταν τόσο απλή

663

Ποτέ η αυτοβοήθεια δεν ήταν τόσο εύκολη και απλή. Ίσως γιατί οι άνθρωποι είμαστε πια πολύ κουρασμένοι, ίσως γιατί ήρθε ο κατάλληλος χρόνος για να εμφανιστεί, η Μέθοδος Δύναμη της Διανοίας ως εργαλείο αυτοβοήθειας, είναι πολύ απλή.

Το πρώτο βήμα είναι να μπούμε σε ένα site, που ονομάζεται Κοινωνία της Γνώσης. Πράγματι μια ολόκληρη Κοινωνία της Γνώσης χρειαζόμαστε να μας βοηθήσει, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε.

Αφού μπούμε στο www.kinoniagnosis.com  κοιτάζουμε λίγο τα βιβλία αυτοβοήθειας. Αυτά είναι ταξινομημένα σε έξι σειρές, των έξι βιβλίων η κάθε μία.

Κάθε σειρά έχει έναν τίτλο. Πχ. Οι δυνάμεις της δημιουργίας, Ας πολεμήσουμε την κατάθλιψη την μάστιγα της εποχής μας, Το όραμα για μια νέα Ελλάδα κλπ.

Από τους έξι τίτλους των σειρών, διαλέγουμε τον τίτλο που μας αρέσει, χωρίς πολλή σκέψη, όπως κάνουμε για τα απλά πράγματα στην ζωή μας.

Άπαξ και διαλέξουμε μια σειρά, την αφήνουμε να μας καθοδηγήσει. Διαβάζουμε τα βιβλία της, τα συνδυάζουμε όπως μας αρέσει, επαναλαμβάνουμε την ανάγνωση ενός βιβλίου όσες φορές χρειαστεί για να πάρουμε την απάντηση σε ένα ερώτημα που μας βασανίζει.

Κάθε βιβλίο λειτουργεί ως μία δίαυλος επικοινωνίας με τις σκέψεις πολλών στοχαστών και διανοουμένων που έχουν διαχρονικά εργαστεί πάνω στο θέμα του τίτλου του. Οι σκέψεις αυτές μας ζωογονούν, μας δίνουν δύναμη και θάρρος, μας θυμίζουν ωραίες εποχές που έχουμε ζήσει.

Αν θέλουμε να έχουμε μια στενή σχέση με το βιβλίο – δίαυλο επικοινωνίας, τότε μπορούμε να σημειώσουμε τις σκέψεις που μας αρέσουν. Είτε το βιβλίο είναι έντυπο, είτε είναι ebook, θα βρούμε εύκολα τον τρόπο για να σημειώσουμε. Τότε, το βιβλίο είναι πια «δικό μας» και έχει αλληλεπιδράσει με τις δικές μας δυνάμεις της διανοίας.

Μένουμε στα βιβλία της σειράς που επιλέξαμε, όσον καιρό θέλουμε. Δεν υπάρχει όριο, ούτε πολύ ή λίγο. Όταν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε θα το καταλάβουμε. Χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, θα νοιώσουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη σειρά που μας αρέσει.

Οι έξι σειρές που υπάρχουν στο site μπορούν να είναι ο προσωπικός μας Σύμβουλος Αυτοβοήθειας για πολύ καιρό. Γιατί θα δείτε σύντομα, ότι κάθε βιβλίο μιας σειράς έχει τον τρόπο του να μεταλλάσσεται και να μεταμορφώνεται, όσον καιρό εσείς αλλάζετε και μεταμορφώνεστε προς το καλύτερο.

Σε κάθε καινούρια ανάγνωση το βιβλίο θα είναι νέο και διαφορετικό και αυτό σημαίνει ότι εσείς αλλάζετε και όλα γύρω σας πάνε προς το καλύτερο.

Πάντα οι άνθρωποι αγαπούσαμε τα βιβλία. Μας αρέσει να τα κατατάσσουμε σε βιβλία επιστημονικά, φιλοσοφικά, λογοτεχνικά κα.

Αυτά εδώ τα βιβλία της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας είναι κάτι άλλο, διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε. Είναι σκέψεις εξελισσόμενες αενάως όσο η διάνοια του αναγνώστη εξελίσσεται και αυτή λόγω της προσέγγισής τους.

Όλα αυτά βεβαίως συμβαίνουν σε υψηλότερες διαστάσεις του σύμπαντος, εκεί που η διάνοιά μας είναι ελεύθερη να ζει και να οραματίζεται το μέλλον.

Στις διαστάσεις που ζούμε εμείς, απλώς αφήνουμε τα βιβλία να επικοινωνήσουν μαζί μας. Καινούριοι κόσμοι θα δημιουργηθούν, καινούριες δυνάμεις θα εμφανιστούν και εσείς θα είστε ήρεμοι, ευτυχείς και διανοητικά αναπτυγμένοι άνθρωποι.