Ο θαυμαστός κόσμος της αυτοβοήθειας

524

Όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά γύρω μας, τότε ίσως ήρθε ο καιρός να απευθυνθούμε στην αυτοβοήθεια.

Η αυτοβοήθεια είναι η θαυμαστή ικανότητα του ανθρώπου να αντλεί δύναμη από τα πνευματικά πεδία, να κατεβάζει δυνάμεις από τα ανώτερα πεδία και να διορθώνει τα κακώς κείμενα στην ζωή του.

Μια μορφή αυτοβοήθειας είναι και η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία σε όλες τις πτυχές της, γιατί είτε ασχολείσαι με τα ουράνια σώματα, είτε με την ηθική του ανθρώπου, εν τέλει βοηθάς τον εαυτό σου γιατί η ανώτερη γνώση είναι μία δίαυλος επικοινωνίας με τις ανώτερες δυνάμεις.

Όταν οι Έλληνες έχουν βρει κάτι, δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε πολύ για να το ξαναεφεύρουμε. Απλώς χρειάζεται να έχουμε την μέθοδο που θα μας βοηθήσει να δούμε την αυτοβοήθεια στην σημερινή εποχή.

Η μέθοδος υπάρχει και ονομάζεται Δύναμη της Διανοίας. Ο κόσμος της είναι αποτυπωμένος σε 36 βιβλία που καλύπτουν όλες τις ανάγκες άντλησης πνευματικών δυνάμεων από τον ευρύτερο χώρο της Ελληνικής Διανοίας.

Για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τα βιβλία είναι οργανωμένα σε έξι σειρές. Η κάθε μία σειρά περιέχει έξι βιβλία και πραγματεύεται συγκεκριμένα θέματα.

Αν οι Έλληνες δημιούργησαν τον θαυμαστό κόσμο της δικής τους διανοίας, εμείς γιατί να μην ακολουθήσουμε τα βήματά τους για να προσεγγίσουμε και εμείς έναν θαυμαστό κόσμο όπου υπάρχουν οι λύσεις για όλα τα προβλήματά μας.

Ζήσαμε πολλά χρόνια σε επαφή με την πραγματικότητα γύρω μας. Αναζητήσαμε ξένα πρότυπα στον τρόπο ζωής και εργασίας, στην πολιτική και στην οικονομία. Αφού τα κάναμε όλα αυτά και μάθαμε ό,τι είχαμε να μάθουμε, σειρά έχει η προσέγγιση της δικής μας διανοίας που κατά βάση είναι Ελληνική.

Οι Έλληνες δημιούργησαν πολλούς καινούριους κόσμους, πολλές καινούριες δυνάμεις εμφανίστηκαν και κατόρθωσαν να κάνουν γνωστό το όραμά τους στην οικουμένη. Το όραμά τους ήταν ο Άνθρωπος, έξυπνος, διορατικός, ισχυρός, αφοσιωμένος στην ατομική του πρόοδο και στα έργα της διανοίας που εξελίσσουν τον πολιτισμό.

Το όραμά τους έγινε πραγματικότητα τότε. Μπορεί να γίνει και σήμερα.