Τα δώδεκα Βιβλία-Δίαυλοι των δύο Σειρών, «Η Ψυχή των Ελλήνων» και η «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ανθρώπου» παρουσιάζουν το καθένα τον εαυτό του

754

Τα Βιβλία-Δίαυλοι παρουσιάζουν τον εαυτό τους, χρησιμοποιώντας τον δικό τους Λόγο, δηλαδή αποσπάσματα από τα δικά τους κείμενα και τα κείμενα των Σειρών και των Συλλογών, στις οποίες περιέχονται.

Πρώτα παρουσιάζονται τα έξι βιβλία της Σειράς «Η Ψυχή των Ελλήνων».

     


1. Η Ψυχική Υγεία
: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ψυχική Υγεία» επιχειρεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να καταλάβει την ψυχή του, να αντιληφθεί τις προτεραιότητές της, να αναγνωρίσει την αξία της και κυρίως να κατανοήσει ότι έχει έναν τεράστιο θησαυρό, που εμείς στην Κοινωνία της Γνώσης μπορούμε να τον βοηθήσουμε να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Το βιβλίο αφυπνίζει το θάρρος και την τόλμη που χρειάζεται ο νέος άνθρωπος, για να πιστέψει στον εαυτό του, να απαλλάξει την ψυχή του, από δεσμά και αλυσίδες που δεν την αφήνουν να σκεφθεί και να ονειρευτεί και να προσπαθήσει για το όνειρό του.

   

 2. Το Έργο της Ζωής: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Το Έργο της Ζωής» έχει την ιδιότητα να απευθύνεται κατευθείαν στην ψυχή και να της δίνει τις πληροφορίες, τις οποίες χρειάζεται για να επικοινωνήσει ξανά με τις δικές της πηγές και να υποδείξει στον άνθρωπο την οδό προς τη δική του ζωή.

Έξω από τον άνθρωπο υπάρχουν δυνάμεις πολλές, που περιμένουν να τακτοποιηθεί ο εσωτερικός σου κόσμος και η αλήθεια να αναδειχθεί.

Τότε έρχονται και τον γεμίζουν με την πληρότητα της ζωής που λέει, πως όσα είναι έξω, είναι αντανάκλαση από τα έσω και ποτέ το αντίθετο δεν θα συμβεί, ο Άνθρωπος θα ζει την ζωή του σαν έργο που έπλασε αυτός, ως δημιουργός.

   

3. Οι Ψυχικές Δυνάμεις: Οι ψυχικές δυνάμεις είναι η ικανότητα του ανθρώπου να μετασχηματίζει την βαριά ύλη της συνήθειας, της κατεστημένης αντίληψης και του αναπόδραστου πεπρωμένου, σε πραγματική δύναμη ζωής και να ανασύρει από το θολό τοπίο των αναμεμιγμένων αναμνήσεων, αυτές που έχουν πραγματική αξία για τη ζωή.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Οι Ψυχικές Δυνάμεις» περιέχει όλα τα δεδομένα που απαιτεί η ψυχή, προκειμένου να ξεκινήσει την δική της εργασία για την απομάκρυνση όλων των ρύπων που την καταδυναστεύουν, όλων των προσμίξεων που κάνουν την ζωή της δύσκολη και όλων των ξένων προβλημάτων, με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται.

Αντικαθιστά όλες τις μεθόδους, που μέχρι σήμερα ίσχυαν, για να έρθει η ψυχή σε απευθείας επαφή με την Αλήθεια και να ελευθερωθεί από τα δεσμά της.

Η ψυχή χρειάζεται την καθαρότητα για να εκδηλωθεί, γιατί στον χώρο της ψυχής κατοικούν πολλοί άλλοι άνθρωποι, εκτός από αυτόν που την κατέχει και νέμεται τα έργα της.

Το μέλλον προοιωνίζεται ευοίωνο για όσους έχουν, διατηρούν ή ελπίζουν να αποκτήσουν τις ψυχικές τους δυνάμεις, όχι με την έννοια της αντοχής ή του ήθους, αλλά με την διαχρονική σημασία των δυνάμεων της δημιουργίας.

   

4. Τα Πεδία Συνείδησης: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Τα Πεδία Συνείδησης» έχει έναν λίγο παραπλανητικό τίτλο, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι «Τα Πεδία τα οποία ανοίγονται για τον άνθρωπο, όταν η Συνείδησή του είναι διευρυμένη», όμως η φράση είναι μεγάλη για τίτλος και χρειάστηκε να περικοπεί.

Η συνεισφορά του βιβλίου είναι να βλέπει ο αναγνώστης μπροστά του καθαρά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του Έργου του, όπως αυτά διαμορφώνονται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

   

5. Η Σοφία της Ψυχής: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Σοφία της Ψυχής» προσφέρει αφειδώς στην ψυχή όλες τις γνώσεις που χρειάζεται για να κατανοήσει τον σημερινό αγώνα του Ανθρώπου για την επιτυχία του έργου του, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες και ως εκ τούτου, να παραμερίσει την ανάγκη της για το κάλλος και σε αντάλλαγμα να αποκτήσει σοφία, με την οποία να υποστηρίξει πλήρως τον Άνθρωπο στους σημερινούς του αγώνες.

Μας είναι απαραίτητη η Σοφία της Ψυχής αυτή την εποχή, όχι μόνο γιατί χωρίς αυτήν βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο σε ένα βαρυτικό πεδίο αδρανειακών σκέψεων, αλλά κυρίως γιατί φέρνει μαζί της την χαρά, την γαλήνη και την ηρεμία που χρειάζεται κάθε σκέψη για να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί σωστά.

Όμως αυτή την σοφία δεν μπορούμε να την κατακτήσουμε με τους κοινούς τρόπους με τους οποίους μαθαίνουμε, αναπτύσσουμε συλλογισμούς και επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας.

   

 

6. Η Ευτυχία της Ψυχής: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ευτυχία της Ψυχής» μιλάει για την αγάπη που κινητοποιεί την ψυχή, παράγει κοσμογονία, δίνει έδαφος στην δημιουργία και χώρο στον άνθρωπο για να τον παροτρύνει να διαλέξει αυτή την πτυχή της αγάπης που ταιριάζει στην δική του ψυχή και είναι συνώνυμη της δικής της ευτυχίας. Γιατί για κάθε άνθρωπο η ευτυχία της ψυχής είναι διαφορετική. Και όλοι έχουν δικαίωμα να την βρουν.

Προσδοκία των συντακτών του βιβλίου είναι να βοηθήσουν την επικοινωνία του αναγνώστη με την πνευματική του οικογένεια με όλους τους τρόπους και με όλες τους τις δυνάμεις.

Ακολουθούν τα έξι Βιβλία-Δίαυλοι της Σειράς «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ανθρώπου».

   

7. Η Ειρηνική Επανάσταση των Διανοουμένων: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ειρηνική Επανάσταση των Διανοουμένων», είναι ένα βιβλίο Αυτογνωσίας.

Απευθύνεται σε εκείνους, που θέλουν να μορφοποιήσουν οριστικά τον δικό τους τρόπο σκέψης, να οριοθετήσουν τον δικό τους δρόμο ζωής και να αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος στις επιλογές τους.

Φαίνεται πως για όλα αυτά μονόδρομος είναι η Ειρηνική Επανάσταση των Διανοουμένων, αρκεί να καταλαβαίνουμε την λέξη σωστά, τον διανοούμενο δεν τον κάνουν τα πτυχία, γίνεται διανοούμενος όποιος έχει αγάπη για την δουλειά, ουσιαστική αγάπη για την παιδεία, μορφώνει τον εαυτό του διαρκώς και επαναστατεί ενάντια στην πνευματική δουλεία, όπως άλλοτε οι πατέρες μας μια φορά έπαιρναν τα όπλα και πολεμούσαν τον δυνάστη.

   

8. Η Ελευθερία του Πνεύματος ξεκινά από την Ελευθερία της Ψυχής: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ελευθερία του Πνεύματος ξεκινά από την Ελευθερία της Ψυχής» συμβάλλει αποτελεσματικά στο να μπορέσει ο καθένας από εμάς να συγκροτήσει εσωτερικά την ηθική του, τις αντιλήψεις του και τις αρχές του σε ένα ενιαίο και λειτουργικό σύνολο και έτσι να δημιουργήσει μέσα του χώρο για νέες ιδέες.

   

9. Το Μυστικό των αρχαίων Ελλήνων: Σήμερα χρειάζεται η συγκροτημένη παρέμβαση μιας κοινωνίας που ενώνεται από το εξής απλό ιδανικό: Να σκεφθούμε δημιουργικά και να εργασθούμε από κοινού για να κάνουμε πράξη τα οράματά μας. Αυτό πρέπει πρώτα να πάρει σάρκα και οστά στην σκέψη μας και να βρει μια θέση στην καρδιά μας. Το Βιβλίο-Δίαυλος «Το Μυστικό των αρχαίων Ελλήνων» μας βοηθάει να κάνουμε την αρχή της δημιουργικής μας σκέψης.

   

10. Η Ανάσταση των Ελλήνων: Η Ανάσταση των Ελλήνων είναι το ζητούμενο, ίσως από πάντα, γιατί αυτό που υπήρξαμε πολύ παλιά, πρέπει επειγόντως να το ξαναβρούμε, για να αντιμετωπίσουμε την ζωή με το θάρρος, την τόλμη, την αγάπη και την ενάργεια, την ενόραση και τον στοχασμό που έδειξαν οι Έλληνες πολλές φορές στην ιστορία τους.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ανάσταση των Ελλήνων» βοηθάει τον αναγνώστη ιδιαιτέρως να μάθει να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που είναι φιλικό για την ανάπτυξη της ευφυΐας του, αλλά και του περιβάλλοντος που είναι εχθρικό προς αυτήν.

Ο μόνος τρόπος για να διακριθούμε από τους εχθρούς μας είναι να αναγνωρίσουμε, να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής μας ευφυΐας.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Ανάσταση των Ελλήνων» δεν είναι μόνο ένα βιβλίο αυτογνωσίας. Είναι παράλληλα και ο οδηγός για την συλλογική μας μνήμη που αν ενεργοποιηθεί, θα μας βοηθήσει να βρούμε μόνοι μας τις λύσεις για τα σημερινά αδιέξοδα που προδιαγράφονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

   

11. Ο Ελληνικός Λόγος αναβαθμίζει τη Νοημοσύνη: Σήμερα, σε καμία εκδήλωση της κοινωνίας μας δεν συναντάμε τον Λόγο που χαρακτηρίζει κάθε Έλληνα και κάθε φίλο της Ελλάδας.

Εάν δεν μπορούμε να βρούμε τον Λόγο γύρω μας, τότε πρέπει να τον δημιουργήσουμε με ό,τι διαθέτουμε. Και αν αυτό που διαθέτουμε είναι μόνο η ψυχή μας και η διάθεση να «αλλάξουμε τον κόσμο», τότε δεν μας λείπει κανένα προαπαιτούμενο, για να είναι η ανάγνωση του Βιβλίου-Διαύλου «Ο Ελληνικός Λόγος αναβαθμίζει τη Νοημοσύνη» γόνιμη και δημιουργική. Να παράγει δηλαδή Λόγο.

    


12. Δράση με αυτογνωσία
: Το Βιβλίο-Δίαυλος «Δράση με αυτογνωσία» είναι ένα βιβλίο αυτογνωσίας, η οποία είναι απαραίτητη τόσο σε συλλογική, όσο και σε ατομική βάση.

Αυτογνωσία λοιπόν, μια καλή βάση, που είναι οι αρχές του πολιτισμού μας και ένα δρών υποκείμενο που είναι η ενεργός συνείδηση του ανθρώπου, με τον συνδυασμό αυτών των δύο μπορούμε να επιτύχουμε θαύματα.

Οι Έλληνες πάντα ισορροπούσαν, ανάμεσα στο πιο μικρό που πάντως είναι ανθρώπινο και στο πιο απέραντο, που είναι η ανάπτυξη της διανοίας μέχρι να καλύψει όλους τους κόσμους και τους ουρανούς.

Αυτή την ισορροπία πρέπει ξανά να βρούμε και να αποκαταστήσουμε ανάμεσά μας, βρίσκοντας ο καθένας ποιο είναι το πιο μικρό, που θεωρεί στην ζωή του ανθρώπινο και το πιο μεγάλο, που θέτει ως όριο της δικής του διανοίας.

Για την επιμέλεια
Παναγιώτης Αναστασάκος
Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
28 Ιουνίου 2016

Οι ιδέες προέρχονται από τα Βιβλία-Διαύλους που έχει συγγράψει
η Βιργινία Φατσή και έχει εκδώσει η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ.