Χορεύοντας με τους ιούς

920

Κάποιος μπορεί να πει ότι την χάσαμε την μάχη.

Καταστρέψαμε το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη και ο μόνος λόγος, που δεν τα παρατάμε είναι γιατί αυτή είναι η φύση μας. Πρέπει να προσπαθούμε διαρκώς για να ζήσουμε και άλλο μέρος έξω από την Γη δεν προλαβαίνουμε να εποικίσουμε.

Πριν από λίγα χρόνια καταλάβαμε ότι ο ανταγωνισμός για πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής είναι άχρηστος.

Γιατί όποιος και αν προηγηθεί και κάνει το πρώτο χτύπημα, θα καταστραφεί και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι που το ξεκίνησαν.

Επί πολλά χρόνια καίγαμε και καταστρέφαμε, χωρίς να αποκαθιστούμε και να ξανακτίζουμε.

Τώρα κοινή είναι η τύχη αυτών που ξεχέρσωναν τα πάντα για να βγάλουν χρήματα, με αυτούς που έκαναν μάταιες και αναποτελεσματικές προσπάθειες για να τους σταματήσουν.

Όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά στην αδυναμία του πλανήτη να φιλοξενήσει τον πολιτισμό μας.

Και το τελευταίο, που είναι το χειρότερο και για αυτό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει επαρκώς ακόμα είναι ότι βάλαμε ως αντίπαλο τον εαυτό μας, τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ξέρουμε ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Έτσι αποφασίσαμε να αρρωσταίνουμε τον εαυτό μας και προδίδουμε το είδος μας, όπως το περιέγραψαν και το μελέτησαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και όπως το έκρυψαν στην αρχιτεκτονική του Παρθενώνα.

Σήμερα έχουμε καταλήξει η κοινωνία να διαμορφώνει την ηθική της σε προφανή αντίθεση με τον άνθρωπο. Όποτε ξαναέγινε αυτό στο παρελθόν είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν και οι δύο. Και η κοινωνία και ο άνθρωπος.

Στον δρόμο αυτό οδεύουμε σταθερά.

Και αν δεν το θέλουμε;

Και αν δεχόμαστε να κάνουμε όλες τις προσπάθειες που χρειάζονται προκειμένου να επιβιώσουμε, υπάρχει κάποια ελπίδα με θετική προοπτική;

Στις Ελληνικές τραγωδίες υπήρχε πάντα ο από μηχανής θεός.

Δεν μας εγκατέλειψε προφανώς ούτε στην σύγχρονη εκδοχή του δράματος που σήμερα βιώνουμε.

Μας πρόσφερε την Μέθοδο “Δύναμη της Διανοίας”, όπως έδωσε την Φιλοσοφία πριν από 2.500 χρόνια και έκτισε από το μηδέν τον Ελληνικό, δηλαδή τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η Μέθοδος, αρχικά με τα 36 βιβλία της, με παραγωγική δύναμη τον Ελληνικό Λόγο και περιβάλλον για ζωή και εργασία την Κοινωνία της Γνώσης, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να πολεμήσει την ατιμωτική για τον άνθρωπο κοινωνία της κατάθλιψης, να πολεμήσει τους απειράριθμους ιούς που εξαπλώνονται ραγδαία και να δώσει ελπίδα στο ανθρώπινο είδος.

Θα μου πείτε:

Είσαι υπερβολικός και καταστροφολόγος.

Θα σας ρωτήσω:

Γιατί; Ξέρετε να υπάρχει κάτι άλλο; Κάποια άλλη πρόταση, κάποια άλλη μέθοδος εργασίας, κάποια άλλη θεωρία, που να καταλαβαίνει τον άνθρωπο και να δομεί κοινωνίες;

Και θα συνεχίσω:

Κάνετε τους δυνατούς, που έχουν για θεό μόνο την επιστήμη και τελικά φτάνει να φυσήξει ένας απλός ιός, μια εκδοχή δηλαδή της γρίπης, για να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη ο πολιτισμός μας και για να μην υπάρχει κοινωνία που να μπορεί να τον πλαισιώσει.

Αυτή είναι η αληθινή εικόνα της πραγματικότητας. Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να διαλέξει.