Η Ψυχή των Ελλήνων μπορεί να γίνει ο εθνικός μας πλούτος

766

Το βιβλίο, που μιλάει για την Ψυχική Υγεία, είναι ένα λογισμικό της διανοίας. Καταρχήν αφυπνίζει το θάρρος και την τόλμη που χρειάζεται ο νέος άνθρωπος, για να πιστέψει στον εαυτό του και σε όσα μπορούν να επιτύχουν οι δικές του δυνάμεις. Να ονειρευτεί και να προσπαθήσει για το όνειρό του, κάνοντας μέσα στην ζωή όλες τις προσαρμογές που είναι αναγκαίες για να θέσει τις βάσεις ώστε αυτό να επιτευχθεί. Να απαλλάξει την ψυχή του, από δεσμά και αλυσίδες που δεν την αφήνουν να σκεφθεί. Και όλα αυτά για να γίνει ο ίδιος ευτυχέστερος και ακμαιότερος κατά την διάνοια, το σώμα και την ψυχή.

Το βιβλίο το Έργο της Ζωής είναι ένα λογισμικό της διανοίας. Έχει την ιδιότητα να απευθύνεται κατευθείαν στην ψυχή και να τις δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να επικοινωνήσει ξανά με τις δικές της πηγές, αυτές που την τροφοδοτούν με δύναμη, αντοχή και επάρκεια.
Τις πηγές που της λένε, μην έρθεις ακόμα εδώ, μείνε εκεί που βρίσκεσαι, γιατί εκεί υπάρχει έργο για σένα και πρόοδος για τον άνθρωπο.
Τις πηγές που της δίνουν τα Στοιχεία που χρειάζεται, για να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δικά της έργα και ο άνθρωπος την οδό προς τη δική του ζωή, που κανείς άλλος δεν μπορεί να του υποδείξει, παρά μόνο η δική του ψυχή.

Το βιβλίο «Οι Ψυχικές Δυνάμεις» περιέχει όλα τα δεδομένα που απαιτεί η ψυχή, προκειμένου να ξεκινήσει την δική της εργασία για την απομάκρυνση όλων των ρύπων που την καταδυναστεύουν, όλων των προσμίξεων που κάνουν την ζωή της δύσκολη και όλων των ξένων προβλημάτων, με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται.
Κάθε ψυχή θα πρέπει να ασχολείται με την εκδήλωση των δικών της έργων και την απελευθέρωση των δικών της δυνάμεων, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε από ποια ψυχή θα έρθουν τα έργα, που χρειάζονται όλοι για να ζήσουν. Κοινό μας έργο λοιπόν η απελευθέρωση των ψυχικών δυνάμεων, που κάθε άνθρωπος διαθέτει.

Το βιβλίο «Τα Πεδία Συνείδησης» έχει έναν λίγο παραπλανητικό τίτλο, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι «Τα Πεδία τα οποία ανοίγονται για τον άνθρωπο, όταν η Συνείδησή του είναι διευρυμένη», όμως η φράση είναι λίγο μεγάλη για τίτλος και χρειάστηκε να περικοπεί.
Τα Πεδία λοιπόν που ανοίγονται στην διευρυμένη συνείδηση, μια συνείδηση που ο άνθρωπος αποκτά, απλώς διαβάζοντας το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει, δεν χρειάζεται να αγωνισθεί, δεν χρειάζεται να κοπιάσει σε λάθος κατευθύνσεις.
Απλώς διαβάζει το βιβλίο και η συνείδησή του διευρύνεται.

Η Σοφία της Ψυχής είναι η Χαρά της ζωής, αυτές οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες και μαζί θα έπρεπε να λέγονται πάντα.
Γιατί η χαρά είναι μια κατάσταση της ψυχής, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει ενδογενώς. Αν δεν υπάρχει, δεν μπορεί και να δημιουργηθεί. Μπορεί μόνο να προκληθεί.
Και ο μόνος τρόπος να προκληθεί χαρά είναι να συναντήσει η ψυχή την δική της σοφία, την σοφία των μικρών πραγμάτων, που για τους ανθρώπους φαίνονται απλά, για την ψυχή όμως είναι μεγάλα, γιατί αυτή πρέπει να διακρίνει το πρωτεύον από το ασήμαντο, το ουσιώδες από το ανούσιο και αυτό που φέρνει χαρά, από ό,τι προκαλεί δυστυχία.
Το έργο της αυτό δεν είναι απλό, ούτε εύκολο. Αντίθετα είναι τόσο δύσκολο, όσο και σύνθετο, γιατί πρέπει η ψυχή να μάθει να συγκρίνει, να απορρίπτει και να απομακρύνει ό,τι της δημιουργεί πρόβλημα, ό,τι την καταδυναστεύει και ό,τι την αναγκάζει να ασχολείται με τα επουσιώδη, χωρίς να το θέλει.
Σε αυτό το έργο η ψυχή χρειάζεται βοήθειες. Και μια μεγάλη βοήθεια είναι το βιβλίο που ονομάζεται «Η Σοφία της Ψυχής» και μιλάει για όλα εκείνα τα κατορθώματα που κάνουν την ψυχή να μάθει όχι πώς να λειτουργεί, γιατί αυτό το ξέρει αυτονοήτως, αλλά να μάθει να λειτουργεί υπό όρους και περιορισμούς, όχι με τυχαία εξάπλωση και όχι με τις λάθος επιλογές. Γιατί τότε, δεν έχουμε χαρά στην ζωή, έχουμε θλίψη και καταναγκασμό.

Όταν ο άνθρωπος Αγαπά, η Δημιουργία διευρύνεται, μόνο και μόνο για να δώσει χώρο στα έργα της αγάπης.
Η αγάπη είναι η ισχυρότερη Δύναμη της Δημιουργίας, η πιο ηθική, η πιο κοσμογονική και η πιο μεταβάλλουσα. Μεταβάλλει την δομή των οργανισμών και την πορεία των όντων, υπεισέρχεται στις δομές των συστημάτων και τις ακούσιες εκφράσεις των ωκεανών της μνήμης, της σοφίας και του συναισθήματος.
Εισχωρεί στο συλλογικό ασυνείδητο και το ενθαρρύνει να εκφραστεί, δονεί τις ψυχικές μνήμες του ανθρώπου και τον αναγκάζει να δημιουργήσει.
Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στην ισχύουσα δύναμη της αγάπης. Γιατί είναι η δύναμη μιας ουσίας που είναι άφθαρτη, δημιουργείται από τα έργα μας, πηγάζει από την ηθική μας, χαρακτηρίζει τις πράξεις μας, πολλαπλασιάζεται από το συναίσθημά μας και προτιμά τον τόπο της ψυχής μας, εκεί θέλει να κατοικοεδρεύσει.
Η αγάπη αναφέρεται πάντα στην δημιουργία. Και η δημιουργία έχει πάντα ως κέντρο της τον Άνθρωπο και γύρω από τις δικές του ιδιότητες περιστρέφονται τα έργα της.
Το βιβλίο Η Ευτυχία της Ψυχής μιλάει για την αγάπη, για τι άλλο θα μπορούσε να μιλάει;
Τι άλλο μπορεί να προκαλέσει την πολυσήμαντη ευτυχία της ψυχής, αν όχι η αγάπη;
Μιλάει όμως για την αγάπη που κινητοποιεί την ψυχή, παράγει κοσμογονία, δίνει έδαφος στην δημιουργία και δίνει χώρο στον άνθρωπο. Αυτό το είδος της αγάπης υπηρετεί και δείχνει στον άνθρωπο που το διαβάζει πολλές και διαφορετικές πτυχές της αγάπης, για να τον παροτρύνει να διαλέξει αυτή που ταιριάζει στην δική του ψυχή και είναι συνώνυμη της δικής της ευτυχίας. Γιατί για κάθε άνθρωπο η ευτυχία της ψυχής είναι διαφορετική. Και όλοι έχουν δικαίωμα να την βρουν.

Βιργινία Φατσή
23 Ιανουαρίου 2017