Ένα “Ασκληπιείο” στο σπίτι μου

1197

 

Στα Ασκληπιεία της αρχαίας εποχής, κάθε άνθρωπος προσερχόταν με την ελπίδα ότι θα θεραπευθεί ό,τι είναι απλό να θεραπευθεί, θα ιαθεί ό,τι μπορεί να ιαθεί και ο ίδιος θα μπει σε έναν δρόμο απαλλαγής του από τα ψυχικά βάρη.

Τότε, όπως και τώρα, αναγνώριζαν την ύπαρξη της ψυχής και πίστευαν, ορθώς, πώς αν κατορθώσεις να απαλλάξεις τον άνθρωπο από τα ψυχικά του βάρη, τότε πολλά προβλήματα λύνονται.

Πολλοί από τους επισκέπτες των Ασκληπιείων έβρισκαν πράγματι την θεραπεία, με την βοήθεια βοτάνων, με την αλλαγή στις διατροφικές τους συνήθειες, με την συμμετοχή τους στα δρώμενα του Ασκληπιείου και με την όλη επικοινωνία τους με τους διάφορους χώρους, που ήταν όλοι χώροι φροντίδας για τον άνθρωπο και αγάπης.

Ορισμένοι από τους επισκέπτες χρειαζόντουσαν να προχωρήσουν και πιο πολύ, να έρθουν σε μια βαθύτερη επικοινωνία με τις ψυχικές τους ανάγκες και να εντοπίσουν τα αίτια μιας συνεχούς δυσπραγίας στην ζωή τους.

Εκείνοι ακολουθούσαν την οδό της εγκοίμησης και προετοιμαζόντουσαν κατάλληλα για αυτό.

Η θεραπεία δια της εγκοίμησης βοηθούσε τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με την ενεργό του διάνοια και από εκεί να έρθουν λύσεις, θεραπείες και καλές δυνάμεις.

Σήμερα, μπορούμε να επιτύχουμε τα αγαθά αποτελέσματα της απευθείας επικοινωνίας με την ενεργό μας διάνοια, ακολουθώντας ένα πρωτόκολλο εγκοίμησης με την βοήθεια επιλεγμένων βιβλίων της μεθόδου « δύναμη της διανοίας».

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει την ανάγνωση των βιβλίων και έναν καλό ύπνο σε έναν ήρεμο και καθαρό χώρο.

Το πρώτο βιβλίο που διαβάζουμε είναι η «ανάσταση των Ελλήνων», για να αφυπνίσουμε την διάνοιά μας και να δημιουργήσουμε μια σύνδεση μαζί της.

Στην συνέχεια έρχεται «το μυστικό των αρχαίων Ελλήνων» για να αφυπνίσει τις κρυμμένες μέσα μας δυνάμεις της συλλογικής διανοίας.

Όταν συμβούν αυτά και προετοιμαστούμε κατάλληλα, έρχεται «η αφύπνιση της Ελληνικής διανοίας» για να δημιουργήσουμε έναν χώρο επικοινωνίας με τις δικές μας ιδέες και τα πιστεύω μας.

Ο χώρος αυτός τροφοδοτείται από την αγάπη που ρέει άφθονα από τα ανώτερα πεδία προς εμάς και η διέλευσή της γίνεται μέσα από τα κείμενα του βιβλίου «η δύναμη της αγάπης».

Το πέμπτο βιβλίο του πρωτοκόλλου είναι το «η κατάθλιψη προκαλείται από την έλλειψη διανοίας», που έχει ως εμπνευστή τον Ασκληπιό. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει ο θεραπευτικός λόγος που χρησιμοποιούσαν και οι παλιοί θεραπευτές για να ανακουφίσουν τον άνθρωπο και να τον βοηθήσουν να ακούσει την φωνή της διανοίας του.

Σε όλη την διαδικασία είναι καλό να είμαστε μόνοι και απερίσπαστοι, να μην διακόπτουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που διαβάζουμε, απορρίπτοντας σκέψεις που έρχονται απρόσκλητες στο μυαλό μας για να μας ενοχλήσουν.

Το μυαλό μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένο, σε αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε.

Τότε είναι βέβαιο ότι στον ύπνο μας θα έρθουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες, θα γίνουν πολλά και σημαντικά και η ψυχή μας θα απαλλαγεί από αρκετά βάρη.