Πού θα βρούμε τη Γνώση που μας λείπει

698

Στις κοινωνίες μας σήμερα κοινή είναι η γνώση ότι ο άνθρωπος καταστρέφεται «από τα μέσα», από ό,τι δηλαδή προκαλεί αναταράξεις, διαταραχές και ανωμαλίες στην εσωτερική λειτουργία όχι μόνο του οργανισμού του, αλλά κυρίως του πνεύματος και της ψυχής του.

Και αναταράξεις προκαλεί η άγνοια.

Ο άνθρωπος είναι το ευφυές σύνολο της διανοίας του, των ιδεών του, της εργασίας του για την πραγμάτωση των ονείρων του, της φυσικής του κατάστασης, της οργανικής του δομής και της ψυχικής του συγκρότησης και ως ευφυές σύνολο χρειάζεται και αυτός τις παραμέτρους που δομούν την λειτουργία του.

Υπάρχει μία και μόνη φυσική παράμετρος, που διατρέχει και διαπνέει όλα τα επιμέρους συστήματα και υποσυστήματα.

Η Γνώση σε όλες τις μορφές και τις κβαντικές μεταπτώσεις της, η γνώση των δομών, των ροών και της συνύπαρξης, η γνώση των υπερσυνόλων και του υποσυνόλου αυτών, η γνώση της αλγοριθμικής ιεραρχίας και της κατατμημένης νοημοσύνης όλων των επιμέρους τμημάτων της θαυμαστής συμπαντικής ολότητας που είναι ο άνθρωπος.

Γνώση που είναι αποθηκευμένη στο κύτταρο, διατρέχει τους ιστούς, κατανέμεται στο σώμα, ανακαλύπτεται στις δομές, διαχέεται μέσω των κυττάρων, επικοινωνείται δια αοράτων δικτύων, διακατέχει τον άνθρωπο, διαπνέει την νοημοσύνη του, εξελίσσει την ευφυΐα του και προάγει το σύνολο.

Όλη αυτή η Γνώση κάπου υπάρχει και αν πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο σώμα, όσο ευφυές και αν είναι, είναι ικανό να περιορίσει, να κατανείμει μόνο του και να διαχειριστεί όλη αυτή την Γνώση, για τον Άνθρωπο και για λογαριασμό του, τότε ίσως είμαστε παράλογοι.

Γιατί δεν είναι δυνατόν κάτι που σίγουρα πεθαίνει, αποδομείται και αποσυντίθεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο το ανθρώπινο σώμα, να κρύβει μέσα του όλη την ανώτερη ευφυΐα που έφτασε τον πολιτισμό του ανθρώπου εδώ που βρίσκεται σήμερα. Κάπου αλλού υπάρχει όλη αυτή η ευφυΐα και καλό θα είναι να την ανακαλύψουμε, σήμερα που για να προστατεύσουμε τον άνθρωπο, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Ένα κενό μπορεί τώρα να καλυφθεί με τη βοήθεια των Βιβλίων-Διαύλων της Σειράς «Ας πολεμήσουμε την κατάθλιψη, την μάστιγα της εποχής μας».

Τα Βιβλία-Δίαυλοι της Σειράς μιλούν για την κατάθλιψη, όχι ως ιδιαιτερότητα του ανθρώπου και προσωπική του αδυναμία, αλλά ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αποκόλλησής του από την διάνοια που ο ίδιος διαθέτει και δια της οποίας επικοινωνεί με τους κόσμους της συλλογικής διανοίας. Είναι βιβλία θεραπευτικά, παρηγορητικά και με τις ήπιες μεθόδους τους επαναστατικά, γιατί προτρέπουν τον άνθρωπο να αρχίσει την προσωπική του επανάσταση ενάντια σε όλα όσα εσωτερικά τον καταδυναστεύουν και τον εμποδίζουν να επικοινωνήσει με την υγιή του φύση. Να συνυπάρξει ειρηνικά με όλους τους άλλους ανθρώπους και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην δημιουργία νέων έργων της διανοίας, που θα ανακουφίσουν την κοινωνία από τα άδικα βάρη που έχει συσσωρεύσει.

 

Για την επιμέλεια
Παναγιώτης Αναστασάκος
Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
10 Ιουνίου 2016

Με ιδέες που προέρχονται από την Συλλογή: «Ο Δρόμος για την Ίαση» και το Βιβλίο-Δίαυλο
της Συλλογής «Η κατάθλιψη προκαλείται από την έλλειψη διανοίας»,
που συνέγραψε η Βιργινία Φατσή και εξέδωσε η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ τον Οκτώβριο 2014.