Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και ως Έλληνες να αναστηθούμε

710

Οι σημερινές αντιλήψεις για τον άνθρωπο, που τον αντιμετωπίζουν ως μια ενιαία μονάδα, η οποία ζει και λειτουργεί μόνο στο φυσικό πεδίο δεν επαρκούν πλέον για να εξηγήσουν τις σύνθετες συμπεριφορές του ανθρώπινου είδους.

Για αυτό προτείνουμε να αντικατασταθούν με μια ολιστική θεώρηση που θεωρεί τον άνθρωπο ως μια αθάνατη ύπαρξη, η οποία διασφαλίζει την συνέχειά της στον χωρόχρονο, έχει την ιδιότητα του δημιουργού και διακρίνεται από την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των διανοητικών της επιτευγμάτων.
Το βιβλίο «Η Ανάσταση των Ελλήνων» βασίζεται σε αυτήν την ολιστική θεώρηση για να αποκαλύψει στον αναγνώστη του τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βρει τις βοήθειες για να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά της δικής του ευφυΐας.
Με την βοήθεια του βιβλίου κάθε αναγνώστης θα μάθει να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που είναι φιλικό για την ανάπτυξη της ευφυΐας του, αλλά και του περιβάλλοντος που είναι εχθρικό προς αυτήν.
Ο μόνος τρόπος για να διακριθούμε από τους εχθρούς μας είναι να αναγνωρίσουμε, να προστατέψουμε και να αναπτύξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής μας ευφυΐας.
Το βιβλίο «Η Ανάσταση των Ελλήνων» δεν είναι μόνο ένα βιβλίο αυτογνωσίας. Είναι παράλληλα και ο οδηγός για την συλλογική μας μνήμη που αν ενεργοποιηθεί, θα μας βοηθήσει να βρούμε μόνοι μας τις λύσεις για τα σημερινά αδιέξοδα που προδιαγράφονται για την Ελλάδα.