Η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης, Η Δύναμη της Διανοίας είναι το αποφασιστικό βήμα προόδου για τον σύγχρονο άνθρωπο

759

Έκανα πρόταση σε ένα γνωστό μου να ασχοληθεί με την προώθηση της Μεθόδου Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης και μου απάντησε ότι αυτό είναι μεταφυσική και ότι εκείνος μπορεί να εργασθεί μόνο σε επιστημονικά πεδία. Την μεταφυσική δεν την υποστηρίζει η νοημοσύνη του.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή τη θέση.
Για δύο χιλιάδες λόγους, που ο πρώτος είναι ότι αυτό που λέμε μεταφυσική είναι κυρίαρχο στην καθημερινή μας ζωή και συνδέεται ευθέως με τις πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου και με όλες τις ιδιότητες που τον ξεχωρίζουν από τα ζώα.

Έχουμε ιδέες, που προφανώς είναι αόρατες, μας έρχονται εμπνεύσεις, προφανώς αυθόρμητα και χωρίς να το ελέγχουμε, διαθέτουμε πολυάριθμα «γούρια» για να διώξουμε την κακοτυχία και στην συντριπτική μας πλειοψηφία καταφεύγουμε στον Θεό, για να του ζητήσουμε να μας φροντίσει, να μας θεραπεύσει και να μας βοηθήσει στην ζωή μας.

Τι είναι όλα αυτά; Επιστήμη και μάλιστα ελεγχόμενη απολύτως από τον άνθρωπο;
Όχι βέβαια και η ρήση «αυτό είναι μεταφυσική» υποκρύπτει μία τεράστια υποκρισία για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς. Γιατί απαξιώνοντας τα πιο σοβαρά χαρακτηριστικά της ανθρωπιάς, δεν δεσμεύεται κανείς από την ηθική, που είναι κυρίαρχη και αδιαμφισβήτητη στον πνευματικό κόσμο. Άρα αυθαιρετεί, ασκεί βία, προσπορίζεται αγαθά που δεν του ανήκουν και καταστρέφει ανθρώπινες συνειδήσεις.

Η ζωή και η επιστήμη προχωρούν αποκωδικοποιώντας «την μεταφυσική». Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, που απλώς συνέβαινε, προστίθεται στα ευρήματα της σύγχρονης επιστήμης. Και «η μεταφυσική» είναι ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος και καθοδηγητής, που σου υποδεικνύει το επόμενο εφικτό βήμα προόδου.

Ας αφήσουμε τις αθλιότητες και ας στρέψουμε την προσοχή μας εκεί που υπάρχει ανάγκη: στον άνθρωπο και στις κοινωνίες όπου ζει και εργάζεται.

Η πραγματικότητα δεν εμφανίζει ποτέ αδιέξοδα. Σε όλες τις περιπτώσεις που φανταζόμαστε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι, η πραγματικότητα είναι ότι πάσχει η όρασή μας.
Αν εκεί που στεκόμαστε δεν βλέπουμε διέξοδο, ανεβαίνουμε ένα σκαλί πιο πάνω και έχουμε πολύ καλύτερη θέα.

Αυτό μας βοηθάει να πετύχουμε η Μέθοδος. Να ανεβούμε πιο πάνω, ερχόμενοι σε επαφή με τις πνευματικές δυνάμεις που διαθέτουμε και έτσι να αναβαθμίσουμε τη νοημοσύνη, την αντίληψη και την ευφυία μας. Και όλα αυτά στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Χωρίς μεσάζοντες.
Η Μέθοδος είναι καθαρά Ελληνική, τόσο ως προς την καταγωγή, όσο και ως προς την τελική της μορφή.

Ένας πολύ παραστατικός τρόπος σύγκρισης των δυνατοτήτων ενός ανθρώπου που εφαρμόζει τη Μέθοδο, με έναν άλλον που δεν την γνωρίζει, είναι ότι αυτός που δεν την γνωρίζει έχει τις δυνατότητες ενός αναλογικού τηλεφωνικού κέντρου στο δίκτυο του ΟΤΕ, ενώ αυτός που την χρησιμοποιεί έχει τις ιδιότητες και τις δυνατότητες ενός ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου στο ίδιο δίκτυο.

Η Μέθοδος εξαπλώνεται με τον τρόπο που έγινε η ψηφιακοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ. Εγκαταστάθηκαν καταρχήν ορισμένα ψηφιακά κέντρα, τα οποία δημιούργησαν ένα υπερκείμενο ιστό (overlay network) στο υφιστάμενο αναλογικό δίκτυο. Και άρχισαν να απορροφούν δραστηριότητες από τον υφιστάμενο ιστό, τις οποίες αναλάμβανε να διεκπεραιώσει ο υπερκείμενος.
Το ίδιο γίνεται και με τη Μέθοδο. Οι πρώτοι χρήστες δημιουργούν υπερκείμενο δίκτυο, του οποίου οι επιδόσεις, οι δυνατότητες και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι κατά πολύ ανώτερες από τις σήμερα παραγόμενες από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Το να αρνείται επομένως κάποιος να εφαρμόσει τη Μέθοδο, ισοδυναμεί με το να καταδικάζει τον εαυτό του σε πολίτη β’ κατηγορίας. Από τη μία έχουμε τον κόσμο των ψηφιακών δικτύων με το internet, την κινητή τηλεφωνία και τις χιλιάδες εφαρμογές, που είναι ο κόσμος της Μεθόδου και από την άλλη έχουμε τον αραμπά των αναλογικών δικτύων, χωρίς τη Μέθοδο, που δεν σου επιτρέπουν να στείλεις ούτε ένα email.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει και προφανώς να αναλάβει τις ευθύνες της επιλογής του.
Ένα είναι βέβαιο. Όσα εμπόδια και να φέρουν αυτοί που εκμεταλλεύονται ιδιοτελώς την σημερινή κατάσταση, το επόμενο βήμα προόδου στη ζωή των ανθρώπων, δηλαδή η Μέθοδος, θα γίνει.

Ας ενωθούμε ώστε να γίνει πιο γρήγορα, πιο ανώδυνα και πιο αποτελεσματικά για όλους τους ανθρώπους.

 

Παναγιώτης  Αναστασάκος
29/11/2017