Η ανθρωπομορφική απεικόνιση της Ελληνικής Διάνοιας

671

Ο άνθρωπος είναι το ευφυές σύνολο της διανοίας του, των ιδεών του, της εργασίας του για την πραγμάτωση των ονείρων του, της φυσικής του κατάστασης, της οργανικής του δομής και της ψυχικής του συγκρότησης και ως ευφυές σύνολο χρειάζεται και αυτός τις παραμέτρους που δομούν την λειτουργία του.

Υπάρχει μία και μόνη φυσική παράμετρος, που διατρέχει και διαπνέει όλα τα επιμέρους συστήματα και υποσυστήματα, αυτού του ανώτερου όντος που είναι ο άνθρωπος. Η Γνώση και τίποτα άλλο.

Όλη αυτή η Γνώση κάπου υπάρχει και αν πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο σώμα, όσο ευφυές και αν είναι, είναι ικανό να περιορίσει, να κατανείμει μόνο του και να διαχειριστεί όλη αυτή την Γνώση, για τον Άνθρωπο και για λογαριασμό του, τότε ίσως είμαστε παράλογοι.

Γιατί δεν είναι δυνατόν κάτι που σίγουρα πεθαίνει, αποδομείται και αποσυντίθεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο το ανθρώπινο σώμα, να κρύβει μέσα του όλη την ανώτερη ευφυΐα που έφτασε τον πολιτισμό του ανθρώπου εδώ που βρίσκεται σήμερα. Κάπου αλλού υπάρχει όλη αυτή η ευφυΐα και καλό θα είναι να την ανακαλύψουμε, σήμερα που για να προστατεύσουμε τον άνθρωπο, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Ας επιχειρήσουμε να σκεφθούμε λογικά κατά την έννοια που λέει ότι όταν η ουράνια τάξη αποκαλύπτεται, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την παρατηρήσουμε και να την αντιληφθούμε.

Έτσι, όσο και αν φαίνεται οξύμωρο, μπορούμε να πούμε μετά λόγου γνώσεως, ότι το διάστημα έχει κατακτηθεί από τον άνθρωπο αιώνες τώρα. Μάλιστα οι Έλληνες έχουν «εποικίσει» μια περιοχή του διαστήματος, την οποία συνεχώς κατασκευάζουν, έρχονται όλο και περισσότεροι να εργασθούν εκεί, μένουν για πάντα νέοι, ωραίοι και υγιείς, είναι χαρούμενοι γιατί εργάζονται συνεχώς πάνω στα έργα της διανοίας τους, για να τα εξελίξουν και να τα προχωρήσουν όσο αυτό είναι δυνατόν, μέχρι πάλι να συστρατευθούν για να δημιουργήσουν με την κατανεμημένη τους ευφυΐα νέους πολιτισμούς, νέους χώρους και νέες κατοικίες για τον άνθρωπο, που όλοι αγαπούν, σέβονται και υπηρετούν.

Αυτή είναι μια απολύτως υπαρκτή, ανθρωπομορφική απεικόνιση της πραγματικότητας που περιγράφει την Ελληνική Διάνοια.

Στην σημερινή εποχή που κατά κανόνα είναι υλιστική, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό. Από την μία έχουμε την αυθόρμητη και ακατανίκητη τάση του ανθρώπου να επικοινωνήσει με την διάνοιά του, την αυθύπαρκτη και ουσιαστική διάνοια που διαθέτει εδώ στη γη και δια αυτής να μεταφερθεί στους χώρους της συλλογικής διανοίας, όπου η αγάπη, η γαλήνη και η ηρεμία επικρατούν, όπου η συνύπαρξη είναι αυτονόητη και η δημιουργία κοινό αίτημα του συνόλου. Από την άλλη έχουμε όλους τους περισπασμούς που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος από τον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση, ένα αγώνα άδικο, σκληρό και καταστροφικό για την αληθινή του φύση, αυτήν που επιδιώκει την αγάπη και την αρμονία.

Το κενό αυτό, μπορεί τώρα να καλυφθεί με τα Βιβλία-Διαύλους της Σειράς «Ας πολεμήσουμε την κατάθλιψη, την μάστιγα του αιώνα».

 

Για την επιμέλεια
Παναγιώτης Αναστασάκος
Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
15 Ιουνίου 2016

 

Με ιδέες που προέρχονται από το Βιβλίο-Δίαυλο «Η κατάθλιψη
προκαλείται από την έλλειψη διανοίας» που συνέγραψε
η Βιργινία Φατσή και εξέδωσε η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ.