Η ευτυχία της ψυχής αρχίζει με την ανάγνωση του κατάλληλου βιβλίου

946

Η ευτυχία της ψυχής είναι η κατάσταση που μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο και ακολουθούμε μια καλή πορεία στην ζωή μας. Τότε, η ψυχή μας είναι ήρεμη, η διάθεσή μας είναι καλή και προσπαθούμε πάντοτε να δίνουμε μια ήπια λύση στα προβλήματά μας.

Όταν υπάρχει η ευτυχία της ψυχής, τότε είμαστε δυνατοί. Είμαστε πραγματικά δυνατοί και οι αντιξοότητες δεν μας τρομάζουν.

Η ευτυχία της ψυχής είναι μια κατάσταση ανέφελης ενατένισης του παρόντος, πάντα από μια απόσταση, από την ηρεμία του ανθρώπου που κατόρθωσε να βρει τους σκοπούς του και αυτοί να είναι ηθικοί, σωστοί και δίκαιοι.

Αυτή την ήρεμη ενατένιση μπορεί να μας την προσφέρει το πνεύμα μας, για αυτό και η ευτυχία της ψυχής μας εξαρτάται εν πολλοίς από το πνεύμα μας.

Το βιβλίο «Η Ευτυχία της Ψυχής» απευθύνεται στο πνεύμα μας και θέλει να το διαβεβαιώσει ότι ήρθε η εποχή για να βρει και πάλι η ψυχή την ευτυχία της, την ήρεμη ενατένιση, την καλή διάθεση, τις πολλές δυνάμεις.

Υπάρχουν εποχές που η ψυχή μας είναι ταραγμένη και μια από αυτές διανύουμε και σήμερα. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι οι ευφυείς και ευχάριστες λύσεις που κατασκευάζουμε με το μυαλό μας, δεν μας φέρνουν την πολυπόθητη ευτυχία, ούτε την γαλήνη.

Για αυτό, όταν διαβάζουμε το βιβλίο «Η Ευτυχία της Ψυχής» κάτι μέσα μας γαληνεύει, είναι η γνώση του καλού ανθρώπου ότι βρήκε μια άκρη, μια αφορμή και μια αιτία για να βαδίσει ήρεμα στον δρόμο που οδηγεί στην δική του ευτυχία.