Μένουμε σπίτι και κινούμαστε σε ολόκληρο τον πλανήτη

1008

Η πανδημία του κορωναϊού δεν είναι κάτι περαστικό, που μετά από τρεις-τέσσερις μήνες θα το θυμόμαστε αυτάρεσκα σαν μία ακόμα νικηφόρα μάχη, που έδωσε το ανθρώπινο είδος.

Ο πολιτισμός μας σήμερα στηρίζεται σε κοινωνικούς θεσμούς, συναλλαγές, κινήσεις, αντιλήψεις, ηθικούς κώδικες που δημιουργούν την βάση εξάπλωσης, τόσο του πολιτισμού μας όσο και του ιού.

Άρα για να μειώσουμε την εξάπλωσή του πρέπει να μειώσουμε τον όγκο π.χ. των κινήσεων ή των συναλλαγών, δηλαδή να υποχωρήσουμε, υποβαθμίζοντας το πολιτισμικό μας οικοδόμημα.

Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες ανακατατάξεις δεν μπαίνουμε σε διλήμματα, διαλέγοντας το ένα και απορρίπτοντας το άλλο.

Τα διαλέγουμε όλα, επιδιώκοντας υπέρβαση, δηλαδή αναβάθμιση της πνευματικής υπόστασης του ανθρώπου με ενδυνάμωση της διάνοιας και ενεργοποίηση του εαυτού.

Χρειάζεται να γίνουμε πιο ευφυείς και η ζωή μας πιο πνευματική, όπως άλλωστε έχει τις προϋποθέσεις από την κατασκευή του ο άνθρωπος.

Δεν είναι πολυτέλεια ούτε τυπική διαδικασία.

Είναι υποχρέωση για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την πραγματικότητα και να βρούμε νέους τρόπους επιβίωσης, λαμβανομένης υπόψη και της παρουσίας του ιού.

Εμείς προτείνουμε την Μέθοδο Δύναμη της Διανοίας μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων που εκδίδει η εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ.

Η ευφυΐα κτίζεται επίσης μέσα από την καλλιέργεια του μύθου και την μυθοπλασία.

Αυτές τις μέρες εν μέσω πανδημίας, εκδόθηκε σε μορφή e-book,το βιβλίο «Οι περιπέτειες του Ηρακλή στον σύγχρονο κόσμο», που είναι το δεύτερο βιβλίο της κατηγορίας «η Δύναμη του Μύθου», που εκδίδει η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ.

Απέχουμε λίγες ημέρες από το Πάσχα.

Θα μείνουμε και θα γιορτάσουμε στο σπίτι.

Η Δύναμη του Μύθου είναι μία καινούργια σειρά βιβλίων που ξεκίνησε με τον Οδυσσέα (Το Ταξίδι) και συνεχίζεται με τον Ηρακλή (Οι περιπέτειες του Ηρακλή στον σύγχρονο κόσμο.)

Ο Ηρακλής με την πολυτάραχη ζωή του, μπορεί να μας δώσει κουράγιο στην δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Δεν είναι προφανώς ανάγκη να ψάξουμε στην ζωή μας και να βρούμε αντίστοιχα με τον Ηρακλή δώδεκα μεγαλειώδεις άθλους. Κάτι πολύ σεμνό και περιορισμένο μπορεί να έχει διαστάσεις Ηράκλειου άθλου για ένα απλό άνθρωπο, που τον έκλεισε η πανδημία του ιού στο σπίτι του το Πάσχα του 2020.

Ως Έλληνες, με δημιουργικό και ανήσυχο μυαλό, δεν περιοριζόμαστε από τον στόχο να μην αρρωστήσουμε από τον ιό, που βέβαια είναι και παραμένει το πρώτο μας μέλημα. Αλλά ανοίγουμε και μία άλλη οπτική στο μέλλον μας γιατί ήδη είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τον πρώτο μας άθλο: να περιορίσουμε και να νικήσουμε τον ιό.