Η άνοιξη που έρχεται

1066

Στην Ελλάδα η άνοιξη είναι μια σημαντική εποχή. Η Δήμητρα χαρούμενη υποδεχόταν την Περσεφόνη και από την πολλή χαρά της ανθούσε και βλάσταινε γύρω της η φύση.

Εμείς σήμερα έχουμε περάσει ένα μεγάλο μέρος της άνοιξης σε καραντίνα. Όμως κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να έχουμε άνοιξη στην καρδιά μας, να έχουμε ελπίδα και ωραία συναισθήματα.

Φυσικά όλα αυτά δεν γεννιούνται μόνα τους. Για να αναστηθεί η Περσεφόνη και να γυρίσει από τον Άδη, οι Έλληνες προσευχόντουσαν κάθε στιγμή και κάθε ημέρα της δικής της απουσίας. Έτσι πίστευαν ότι εκείνοι φέρνουν την άνοιξη και απολάμβαναν κάθε στιγμή της.

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε. Πολλοί αιώνες κύλισαν. Και ερχόμαστε εμείς σήμερα να χρειαζόμαστε και πάλι μια ανάσταση της Περσεφόνης αυτή την φορά μέσα στην ψυχή μας, όπου θέλουμε να αναστηθεί η χαρά και η ελπίδα.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αρκεί να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να ακολουθήσουμε μια ωραία πορεία αυτογνωσίας και να βρούμε ξανά αυτά που μας συνδέουν με την χαρά της ζωής και τη βλάστηση της φύσης.

Προσωπικά, όταν αισθάνομαι ότι δεν αγαπάω αρκετά τον εαυτό μου, διαβάζω βιβλία από την Δύναμη της Διανοίας. Είναι μια ωραία μέθοδος αυτογνωσίας που όταν εφαρμόζεται έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

Για αυτήν την εποχή που όλοι αναζητάμε και πάλι την ελπίδα μας, τα βιβλία που μπορούν να βοηθήσουν πολύ είναι:

Η αφύπνιση της Ελληνικής διανοίας, με εμπνευστή τον Πλάτωνα

Το συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα, με εμπνευστή τον Περικλή

Ο δρόμος για την κατάκτηση του ονείρου μας, με εμπνευστή τον βίο και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι Έλληνες πάντα πιστεύαμε ότι μπορούμε να μεταγγίσουμε δυνάμεις από την μία διάσταση σε μια άλλη. Επειδή πάντα το πνεύμα μας ήταν ισχυρό, από καταβολής του πολιτισμού μας μέχρι και σήμερα, γράφαμε έργα και υλοποιούσαμε έργα για να μεταγγίσουμε δυνάμεις από τις ανώτερες πνευματικές διαστάσεις, στην καθημερινότητα όπου γίνεται ο αγώνας για την επιβίωσή μας.

Αυτό γίνεται και με τα βιβλία που προτείνω. Μεταγγίζονται δυνάμεις από μια διάσταση σε μια άλλη, ξεκινάνε από τις πνευματικές διαστάσεις όπου το πνεύμα μας παραμένει ισχυρό και φτάνουν μέχρι την καθημερινή μας διάθεση και την ψυχή μας.