Τα βιβλία της “Δύναμης της Διανοίας” ως ίαμα ψυχής

1381

Έχουμε συνηθίσει, όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, να μας γεννιούνται ανάμεικτα συναισθήματα, άλλοτε χαρά, άλλοτε λύπη και διάφορες άλλες συγκινήσεις. Αυτό ισχύει για όλα τα αναγνώσματα είτε είναι επιστημονικά, είτε είναι λογοτεχνικά, είτε ανήκουν στο πεδίο της φιλοσοφίας.

Υπάρχουν και τα βιβλία που προέρχονται από καθαρό στοχασμό. Αυτά είναι πηγή δυνάμεων και ανάτασης.

Όλα τα βιβλία της «Δύναμης της Διανοίας» προέρχονται από καθαρό στοχασμό και έχουν την ιδιότητα να φέρνουν στον άνθρωπο τα αποτελέσματα που υπόσχεται ο τίτλος τους.

Για παράδειγμα αν διαβάσουμε το βιβλίο «Ο Δρόμος για την Ίαση» που είναι εμπνευσμένο από την ζωή και το έργο του Ιπποκράτη, πράγματι όσα διαβάζουμε, με τον δικό τους μαγικό τρόπο, έρχονται στην ψυχή μας και δρομολογούν ένα δικό μας δρόμο προς την ίαση.

Αν διαβάσουμε το βιβλίο «Η Ευτυχία της Ψυχής» τα λόγια του και τα νοήματα που περιέχει, απελευθερώνουν μέσα μας δυνάμεις που χρειάζονται για την ευτυχία της ψυχής μας.

Ο λόγος είναι θεραπευτικός, εφόσον προέρχεται από πηγές αγάπης, σοφίας και καθαρής διανοίας.

Αν διαβάσουμε το βιβλίο «Τα Στοιχεία που ζωογονούν την Διάνοια» που το ενέπνευσαν ο βίος και το έργο του Πυθαγόρα, πράγματι ο λόγος επενεργεί στην δική μας διάνοια, φέρνοντας καθάρσεις και θεραπεία στην ψυχή μας.

Στην σημερινή εποχή χρειαζόμαστε όλοι σημαντικά αποθέματα θάρρους και ελπίδας, που είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν με τους συνηθισμένους τρόπους, όσο και αν προσπαθούμε.

Η «Δύναμη της Διανοίας» υπάρχει για να μας δίνει δύναμη, αντοχή, αποφασιστικότητα και θάρρος.