«Αντισταθείτε»

839

Η ευχή μας για το 2018

 


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Δεν είναι φυσική νομοτέλεια, την οποία πρέπει να δέχονται οι Έλληνες αδιαμαρτύρητα, το να ασκεί απροκάλυπτη βία στους πολίτες του το Κράτος, αρπάζοντας από την τσέπη τους τα μισά τουλάχιστον από τα εισοδήματά τους.

Η φορολόγηση δεν είναι θέμα πολιτικής τοποθέτησης. Είναι θέμα ανθρώπινης ποιότητας, ηθικής και δικαίου. Η άδικη κατανομή των φόρων εξαπλώνεται πάνω από την κοινωνία σαν ένα τοξικό νέφος, που ναρκοθετεί την συνοχή της.

Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι δυσανάλογα μεγάλη, σε σχέση με την πρόοδο του ανθρώπου και της κοινωνίας του, πράγμα που εμποδίζει την εξέλιξη και την ενσωμάτωση των τεχνολογικών προϊόντων μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ η θεοποίηση της τεχνολογίας αποπνευματικοποιεί τον άνθρωπο και συρρικνώνει την δημιουργική του φύση. 

Η πρόοδος στην ιατρική είναι τεράστια και παρόλα αυτά είναι μεγάλη και η αύξηση των θανάτων από ασθένειες, που προέρχονται από το εσωτερικό του ανθρώπου. Γιατί ο άνθρωπος δεν αντέχει να ζει μία ζωή ψευδεπίγραφη, στην οποία πρέπει να φυλάγεται κυρίως, από αυτούς απέναντι στους οποίους η κοινωνία τον ωθεί να μην έχει ούτε προστασία ούτε μυστικά.
Δεν υπάρχει σήμερα θεσμός, που να λειτουργεί με σεβασμό σε αυτό για το οποίο φτιάχτηκε. Αν λέγεται οργανισμός ανασυγκρότησης, θα παράγει στα έργα του διάλυση και αποσύνθεση. Εάν είναι εταιρεία ανάπτυξης, θα εργάζεται για την οπισθοδρόμηση και την συρρίκνωση. Εάν φέρει στην ονομασία του την Δημοκρατία, είναι βέβαιο ότι θα την περιορίζει με την πρακτική του.

Η λειτουργία των κοινωνιών μας καταστρέφει τον άνθρωπο και δηλητηριάζει την ζωή, που εκ προδιαγραφών μπορεί να ζήσει, κατά τρόπο ανάλογο με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που προκαλούν οι δραστηριότητές μας και οδηγούν στην εξαφάνιση του πολιτισμού, που κοπιάσαμε χιλιάδες χρόνια για να δημιουργήσουμε.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι νομοτέλεια για να το ανεχόμαστε. Μας έχουν διαβρώσει οι διαλυτικές επιδράσεις αυτών, που ανήκουν στις μικρές και μεγάλες εξουσίες και ευημερούν, σφετεριζόμενοι τα αγαθά, που παράγουν οι δημιουργικοί άνθρωποι.

Πρέπει να αναπροσανατολίσουμε την πορεία μας, να διορθώσουμε την οπτική μας και να εμπιστευθούμε τον μόνο, ο οποίος μπορεί να μη μας προδώσει και που χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι ο Εαυτός μας.  

Σήμερα η ενασχόληση με τον εαυτό δεν είναι πολυτέλεια, εσωστρέφεια ή απομονωτισμός. Είναι πράξη αντίστασης απέναντι στην παρακμή και την σήψη της κοινωνίας. Είναι αφετηρία ανθρωπιάς, δύναμης και αποφασιστικότητας.  

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ»

Στηρίζεται σε μία ολοκληρωμένη Ελληνική Μέθοδο Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης, την Δύναμη της Διανοίας, η οποία καθοδηγεί τις σκέψεις και προσανατολίζει τα έργα μας. Διαβάζουμε τα βιβλία της Μεθόδου και τα χρησιμοποιούμε σαν βάση αναφοράς στην καθημερινή μας ζωή.

Συμμετέχουμε στα Σεμινάρια, τα οποία οργανώνονται και διαβάζουμε όσα περισσότερα βιβλία μπορούμε, προκειμένου να κατανοήσουμε σωστά τη Μέθοδο και να αντιληφθούμε το εύρος των δυνατοτήτων που μας προσφέρει.

Παρακολουθούμε τις δραστηριότητες στο internet της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ. Τις ενισχύουμε με όποιον τρόπο μπορούμε κάθε φορά και ερχόμαστε σε επικοινωνία με τις απόψεις ανθρώπων, που τους απασχολούν προβλήματα ανάλογα με τα δικά μας.  

Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε κόμμα, παράταξη, εταιρεία, σωματείο, συνδικάτο ή σύνδεσμος.
Είμαστε κίνημα. Κίνημα ανθρωπιάς, που εξαπλώνεται και εισχωρεί παντού, δημιουργώντας ζωή, ανάπτυξη και ελπίδα. 

Παναγιώτης Αναστασάκος
29/12/2017