Η Μέθοδος "Η Δύναμη της Διανοίας"

 

1. Η Μέθοδος για την Αυτοβοήθεια και την Αυτοβελτίωση, που ονομάζεται Δύναμη της Διανοίας, είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη ζωή και ένας εφαρμοσμένος τρόπος βοήθειας του ανθρώπου από ανώτερες δυνάμεις, προκειμένου ο άνθρωπος να καταφέρει να αντιμετωπίσει τη θλίψη που παράγει η σημερινή κοινωνία και να βρει τις καλές, δικές του δυνάμεις.

2. Ο άνθρωπος έχει μία αυθόρμητη και ακατανίκητη τάση να επικοινωνήσει με την διάνοιά του και να μεταφερθεί στους χώρους της συλλογικής διανοίας. Από την άλλη έχει όλους τους περισπασμούς από τον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση, ένα αγώνα άδικο, σκληρό και καταστροφικό για την αληθινή του φύση, αυτήν που επιδιώκει την αγάπη και την αρμονία.

3. Όλοι προσμένουν να έρθει μια Άνοιξη στον πολιτισμό, που θα έχει τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά, που έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε ως Ελληνικά. Από πού όμως θα έρθει αυτή η Άνοιξη; Μόνο από τον Άνθρωπο, γιατί τίποτα άλλο δεν έχει περισσέψει. Όλοι οι κύκλοι έκλεισαν, όλες οι Επιστήμες ολοκλήρωσαν τις ανακαλύψεις τους, η Έρευνα περιστρέφεται πια μόνο γύρω από την Τεχνολογία, οι ανθρωπιστικές επιστήμες ολοκλήρωσαν τις μελέτες τους, οι νέες ανακαλύψεις τελείωσαν και ο άνθρωπος βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

4. Μπορούν να γίνουν πολλά θαυμαστά πράγματα, αρκεί να αποδεχθεί κανείς ότι παράγεται επιστημονικό έργο σε πνευματικές διαστάσεις και ότι οι ιδιοκτήτες αυτού του έργου έχουν τέτοια αποθέματα αγάπης για τον άνθρωπο, που το προσφέρουν, χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα.

5. Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να εργάζεται και διανοητικά. Στην σημερινή εποχή, η μηχανή υποκατέστησε τον άνθρωπο, δυστυχώς όχι στις συστηματικές εργασίες που τον καταπονούν και του καταναλώνουν χρόνο, αλλά κυρίως στις σύνθετες διεργασίες της διανοητικής του ευφυΐας. Έτσι βρήκε εύφορο έδαφος για να εγκατασταθεί η κατάθλιψη η οποία εξαρτάται πλήρως από την ανικανότητα του ανθρώπου να αναβαθμίσει την διανοητική του εργασία.

6. Κατάθλιψη παράγεται όταν εγκαταλείπουμε την υγιή μας σκέψη, την αυτονόητη αντίδρασή μας απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, όταν αφαιρούμε από τον εαυτό μας την δυνατότητα να ονειρεύεται, να στοχάζεται και να ρεμβάζει, πράγμα που το έχει απόλυτη ανάγκη, όταν αφήνουμε να μας κατακλύζουν οι εικόνες και οι ήχοι που παράγουν άλλοι, με μόνη πρόθεση να πουλήσουν προϊόντα ή να βγάλουν χρήματα, όταν με δυο λόγια αφήνουμε «κακόβουλο λογισμικό» να μας επηρεάσει και να κάνει κατάληψη στον χώρο της ψυχής μας.

7. Η κατάθλιψη δεν επηρεάζει έναν ή δύο ανθρώπους, επηρεάζει ολόκληρα κοινωνικά στρώματα, που ξαφνικά χάνουν τις σταθερές της ζωής τους, σταματάνε να παράγουν έργα της διανοίας, βυθίζονται στην πνευματική παρακμή και μοιραία εκφυλίζονται σε κοινωνίες που μαστίζονται από κάθε είδους κρίση, πνευματική, ηθική και στο τέλος οικονομική.

8. Όταν τα Βιβλία-Δίαυλοι ξεκίνησαν να γράφονται ήταν αναντίστοιχα με την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Αλλά έτσι διασφαλίστηκε ότι θα είναι έτοιμα και εύκολα προσβάσιμα, σήμερα που η συμβατότητά τους με το περιβάλλον είναι εντυπωσιακή.

9. Τα Βιβλία-Δίαυλοι ήρθαν μετά από μεγάλη προσπάθεια και πνευματικό μόχθο σε ανεξερεύνητα μέχρι σήμερα Πεδία. Η παρουσία τους υποδηλώνει ότι τα πράγματα στην γη αλλάζουν, και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, σε σχέση με το παρελθόν.

10. Τα βιβλία είναι κατάλληλα για κάθε άνθρωπο που θέλει να αλλάξει τη ζωή του, αλλάζοντας πρώτα τον Εαυτό του και δίνοντάς του όλες τις δυνάμεις για να προχωρήσει και να δημιουργήσει μια ζωή που να περιέχει τον άνθρωπο με όλες του τις δυνάμεις.