Στην σημερινή κοινωνία πολλά λόγια «αγάπης» κυκλοφορούν, δεν αγαπάει όμως κανείς τον άνθρωπο και αυτό είναι θλιβερό. Γιατί δεν βλέπουμε να γίνονται γύρω μας έργα που εξυψώνουν τον άνθρωπο και υπηρετούν την διάνοιά του για να γίνει ο ίδιος ευφυέστερος, πιο φιλήσυχος και πιο υγιής.
Ο Ασκληπιός πίστευε στην θεραπευτική δύναμη των Ονείρων. Γνώριζε ότι κάποιου είδους δονήσεις γίνονται στην διάρκεια των ονείρων, που ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα και εκεί που το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να είναι ένα δυσώδες έλος, ακίνητα νερά σε παρακμή, αρχίζουν κάποιες φωτεινές ακτίνες να καταβυθίζονται, σαν μια όμορφη φωτεινή βροχή που καθώς μπαίνει στο δυσώδες έλος, παράγει δίνες και το κινητοποιεί και εκεί που είχαμε θάνατο, αρχίζει να σχηματίζεται η ζωή.
Ο άνθρωπος σήμερα όταν ονειρεύεται βλέπει συνήθως εφιάλτες, γιατί η ζωή είναι δύσκολη και τον έχει απομακρύνει από τις πνευματικές του δυνάμεις.
Αυτή την εποχή μας είναι απαραίτητη η σοφία της ψυχής, γιατί χωρίς αυτήν βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο σε ένα τέλμα σκέψεων που γίνονται εξ αδρανείας, αλλά κυρίως γιατί η σοφία της ψυχής επιβάλει την χαρά, την γαλήνη και την ηρεμία που χρειάζεται κάθε σκέψη για να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί σωστά.
Κάτι τέτοιο όμως, χρειάζεται επειγόντως μεταγγίσεις. Κάποιοι πρέπει να μας μεταδώσουν αγάπη, σοφία, δύναμη, γιατί ανάμεσα μας έχουν εξαντληθεί πια όσα αποθέματα είχαμε, τα καταναλώσαμε συλλογικά.
Η Ίαση είναι πάντα το ζητούμενο, είναι αυτή μια σημαντική Ελληνική έννοια που σημαίνει ταυτόχρονα τα εξής: ότι υπάρχει μια κατάσταση της ενεργού διανοίας που αποτρέπει την αρρώστια από κάθε ιό, που πλήττει και προσβάλει την ενεργό διάνοια του ανθρώπου.
Σημαίνει παράλληλα ότι το υποκείμενο έχει ιαθεί, έχει δηλαδή πια την δυνατότητα το ίδιο να παράγει αντιστάσεις κατά του ιού και με αυτές να τροφοδοτεί την σκέψη του, την κοινωνία του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Τα βιβλία της Συλλογής 18 για την ενάργεια της σκέψης είναι νέα τεχνολογία για την ενάργεια της σκέψης, τα λόγια είναι λίγα και καλά και δεν χρειάζονται επεξηγηματικές εκφράσεις.
Ο αναγνώστης διαβάζει τριάντα σελίδες ανά βιβλίο, γεμάτες με πυκνά νοήματα που κινητοποιούν τις ψυχικές και πνευματικές του δυνάμεις.
Βιργινία Φατσή
6 Νοεμβρίου 2017