Ελάτε να γνωρίσουμε τις καινοτομίες των σεμιναρίων του Α’ εξαμήνου 2018 της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ

882

Από τις παρατηρήσεις, τις αντιδράσεις και τις προτιμήσεις, που έδειξαν οι φίλοι μας στο Πρόγραμμα σεμιναρίων που ανακοινώσαμε, κάναμε μερικές ουσιαστικές αλλαγές, που μορφοποιούν το Πρόγραμμα ως εξής:
Τον Μάρτιο θα διεξαχθούν δύο νέα σεμινάρια με αντικείμενο, αφενός το άγχος και την κατάθλιψη και αφετέρου την δημιουργικότητα στην εργασία και θα επαναληφθούν μέχρι τρεις φορές το καθένα.
Σε συνέχεια, μετά το Πάσχα, θα διεξαχθούν άλλα δύο νέα σεμινάρια με θέμα τις πηγές μεγάλου άγχους για τον άνθρωπο και το τι σημαίνει ανανέωση στην εργασία, που και αυτά θα επαναληφθούν μέχρι τρεις φορές το καθένα.
Τέλος, εντός του Μαΐου, θα διεξαχθούν δύο ακόμα νέα σεμινάρια, με θέμα την αναγέννηση του ανθρώπου και την ενίσχυση της δημιουργικότητάς του, που προβλέπεται να επαναληφθούν και αυτά μέχρι τρεις φορές.  
Στα ενδιάμεσα διαστήματα μπορεί να γίνονται σεμινάρια για την παρουσίαση και αξιοποίηση της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας και παρουσιάσεις βιβλίων της Μεθόδου.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που εξελίχθηκε σε μόνιμη συντροφιά μας, διαφοροποιήσαμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το θέμα του δικαιώματος συμμετοχής στα σεμινάρια.
Όλα τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 4 ωρών και ελεύθερη είσοδο. Ο καθένας, που θα συμμετάσχει, θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί, να αγοράσει στο τέλος ένα κουπόνι χορηγού αξίας 10 ή 20€ η 30€ για να εκφράσει την ικανοποίησή του για το σεμινάριο, που μόλις παρακολούθησε.
Έτσι, αντί για υποχρεωτικό δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουμε προαιρετική χορηγία ελάχιστου ύψους 10 ευρώ.
Το πρώτο σεμινάριο «Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος και να αποκτήσετε την ψυχική σας γαλήνη» διεξήχθη την 10/03/2018 και θα επαναληφθεί στις 22/03/2018 και 31/03/2018, ενσωματώνοντας και την εμπειρία της πρώτης παρουσίασης.
Το δεύτερο σεμινάριο «Πως θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση για κάθε εργασία μας» θα διεξαχθεί την 17/03/2018 και θα επαναληφθεί την 24/03/2018 και την 29/03/2018 με τις αναγκαίες προσαρμογές.
Ας συγκεντρωθούμε στο σεμινάριο, που έχουμε μπροστά μας, το Σάββατο 17 Μαρτίου και ας πούμε δύο λόγια για το περιεχόμενό του.

Ο άνθρωπος σήμερα πρέπει να εκδηλώσει την δημιουργικότητά του, να αφήσει πίσω του τις νεκρές αντιλήψεις, να αναβιώσει τον καλό εαυτό του και να αποκτήσει τις καλές ιδιότητες του στοχασμού του.
Αν ο άνθρωπος θέλει τις ιδιότητές του, δεν μπορεί να πάει σε ένα εμπορικό κέντρο να τις αγοράσει, όπως έχει συνηθίσει να κάνει όταν κάτι του λείπει και είναι ουσιώδες για την ζωή του. Πρέπει να εργασθεί για να τις αποκτήσει και αυτή η εργασία του επιστρέφει την δημιουργικότητά του, που οι συνθήκες είχαν αφαιρέσει.
Η Μέθοδος δίνει στον άνθρωπο τις δυνάμεις να πολεμήσει τον σκοταδισμό και την θλίψη, να αναγεννήσει το πνεύμα του, να αφυπνίσει την συνείδησή του και να αναζωογονηθεί εν γένει.
Για να τα επιτύχει αυτά ο άνθρωπος πρέπει απλώς να διαβάζει.
Όταν ο άνθρωπος διαβάζει τα βιβλία της Μεθόδου, τότε στο πνεύμα του περνάνε οι σωστές πληροφορίες για την ζωή και τους ανθρώπους, για το μέλλον και την ζωή στον πλανήτη, για την ευημερία του ανθρώπου και την πρόοδο του ανθρώπινου είδους.

Το σεμινάριο είναι θεσμός και δομική μονάδα της δια βίου μάθησης.
Τα σεμινάρια της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ έχουν επιπλέον το χαρακτηριστικό ότι παράγουν κοινωφελές έργο, μορφοποιώντας συλλογικούς στόχους, στους οποίους συγκλίνει η ατομική προσπάθεια καθενός που συμμετέχει.
Μέσα στις δραστηριότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνεται και η δημιουργία δικτύων και ποικίλων δικτυώσεων, αυτών οι οποίοι συμμετέχουν ώστε να μπορούν να εδραιώνουν και να αξιοποιούν την γνώση την οποία αποκομίζουν.   
Οι κοινωνίες που θα δημιουργούνται θα είναι όλες κοινωνίες γνώσης και θα πρέπει να προάγουν με όλα τα μέσα, την παραγωγή, την αποθήκευση και την εξάπλωση της γνώσης μέσα στην κοινωνία μας.
Οι δραστηριότητες των διαφόρων κοινωνιών γνώσης θα χρηματοδοτούνται από την Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ, από τους πόρους που θα προέρχονται από τις χορηγίες των μελών της.
Κάθε σεμινάριο της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ, θα πρέπει με απόφαση όλων των συμμετεχόντων, να επιλέγει 1-3 βιβλία της Μεθόδου, πάνω στα οποία στηρίχθηκε το περιεχόμενό του, για να τα δωρίζει σε βιβλιοθήκες είτε αυτές είναι σχολικές είτε δημοτικές είτε περιφερειακές.
Για να κάνουμε την αρχή, το σεμινάριο «Πως θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση για κάθε εργασία μας» θα στείλει δωρεάν τα βιβλία «Η Ευτυχία της Ψυχής»,
«Μορφές της Λογικής στην σύγχρονη εποχή» και
«Η Ελευθερία του Πνεύματος ξεκινά από την Ελευθερία της Ψυχής» στην σχολική βιβλιοθήκη του 1ου Λυκείου Βύρωνα, που μας ζήτησε, με επιστολή του συλλόγου καθηγητών, να συμβάλουμε στην ενίσχυση και την ανανέωση της σχολικής του βιβλιοθήκης.